Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 6 Series > E63 / E64 6 Series (2003 - 2013)

E63 / E64 6 Series (2003 - 2013)
The E63/E64 BMW 6 Series builds on BMW's sporty heritage with aggressive lines and an incredible motor to back the design up. Available in coupe and convertible trims with a standard 4.8 liter engine producing 360 horsepower and 360 lb-ft of torque, the 6-series is a popular choice that exceeds expectations.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2010, 04:08 PM
All-Or-Nothing's Avatar
All-Or-Nothing All-Or-Nothing is offline
Woo Hoo FREE Donuts
Location: Big Ol' House
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 899
Mein Auto: 2004 645Ci Convertible
Check engine light - iDrive says increased emissions

Anyone have this pop up. Just wondering what might be causing this issue. After 65,000 miles this is the first thing to ever happen to my ride. I am thinking bad gas but I could be wrong.

Any thoughts will be appreciated.
__________________
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 04-07-2010, 04:35 PM
Jagular's Avatar
Jagular Jagular is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: San Jose, CA
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 523
Mein Auto: '04 645Ci
Did you check the oil level recently? If you didn't seat the dipstick properly, it will throw an error. It could be a lot of things, however.
__________________
'04 645Ci, Saphirschwarz Pearl/Black, auto, sport, cold-weather, 19" chromes, Logic 7, 7k white angels, MP3 retro, iPod retro, black grills/gills, Bluetooth retro, upgraded microphones, piano black interior trim
'12 Nissan LEAF, Cayenne Red
'10 Victory Cross Country, Black, too much to list
'01 Honda Magna, Black, too much to list
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2010, 05:29 PM
Giantsfan82's Avatar
Giantsfan82 Giantsfan82 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orlando, FL
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 325
Mein Auto: 2005 BMW 645CI
Mine is doing the same thing.... Going to dealership tomorrow... It did happen as soon as I got an oil change though......
__________________
2005 BMW 645CI - 20 Inch ADR Classic - Matte Black Side Fender Grille - Matte Black Front Grille - 20% window tint - Smoked tail lights - ACS Paint - Britalman full catback exhaust system - H&R Lowering Springs - aFe intake - Sprint booster - Ram air induction-Headers - MTEC white Angel Eyes - Two Alpine 12" Type R subwoofers - Rockford Fosgate T10001bd Amp - Escort Passport 9500ix Radar detector .



2005 Mustang Saleen

2005 Cadillac Escalade EXT

2007 BMW F800ST

Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2010, 07:49 PM
ajp166 ajp166 is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 79
Mein Auto: 330ci m sport
I had same thing... I am sure its nothing... mine wasa fuel connector.. $100.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2010, 09:09 PM
TopDownInFL's Avatar
TopDownInFL TopDownInFL is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Fort Lauderdale, FL
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,665
Mein Auto: 2012 650 Coupe
Mine was sensor. When I got it, my SA said, ride out a tank of gas first - could just be bad gas.
__________________
Nick / TopDownInFL (sans the "top down")

2012 650 Coupe - Alpine White / Black Interior / M Package / Premium Sound
Previous Bimmers:
2008 650i Convertible
2004 645Ci Convertible - Reverse Sensors / Reverse Camera
2005 545i Sedan
2003 330Ci Convertible
2001 330Ci Coupe
1998 323i Convertible
1995 318i Sedan
Reply With Quote
  #6  
Old 04-08-2010, 12:46 AM
All-Or-Nothing's Avatar
All-Or-Nothing All-Or-Nothing is offline
Woo Hoo FREE Donuts
Location: Big Ol' House
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 899
Mein Auto: 2004 645Ci Convertible
Quote:
Originally Posted by TopDownInFL View Post
Mine was sensor. When I got it, my SA said, ride out a tank of gas first - could just be bad gas.

This gets my vote. I just shipped my car and it was on the boat for over 30 days in a container. Fuel level was really low and that gas has been sitting there the whole time. I am going to try riding out a full tank and see if it goes away.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 04-09-2010, 12:07 AM
All-Or-Nothing's Avatar
All-Or-Nothing All-Or-Nothing is offline
Woo Hoo FREE Donuts
Location: Big Ol' House
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 899
Mein Auto: 2004 645Ci Convertible
Quote:
Originally Posted by Giantsfan82 View Post
Mine is doing the same thing.... Going to dealership tomorrow... It did happen as soon as I got an oil change though......
So did you find out what was the problem?
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 04-10-2010, 03:08 AM
All-Or-Nothing's Avatar
All-Or-Nothing All-Or-Nothing is offline
Woo Hoo FREE Donuts
Location: Big Ol' House
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 899
Mein Auto: 2004 645Ci Convertible
Well the car has been fixed. Apparently when the battery died while the car was being shipped the code was because of that. We reset the codes and after driving around a few days to fully charge the battery the code has not returned. My 6er is still the most dependable car I have owned to date.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 04-12-2010, 04:21 PM
E92-Lighting's Avatar
E92-Lighting E92-Lighting is offline
info@e92-lighting.com
Location: Walnut CA
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,593
Send a message via AIM to E92-Lighting Send a message via MSN to E92-Lighting Send a message via Yahoo to E92-Lighting Send a message via Skype™ to E92-Lighting
Mein Auto: 335i
glad everything worked out for you
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 04-14-2010, 10:11 PM
All-Or-Nothing's Avatar
All-Or-Nothing All-Or-Nothing is offline
Woo Hoo FREE Donuts
Location: Big Ol' House
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 899
Mein Auto: 2004 645Ci Convertible
Quote:
Originally Posted by E92-Lighting View Post
glad everything worked out for you

Thanks
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 6 Series > E63 / E64 6 Series (2003 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms