Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 02-29-2012, 03:13 PM
Alpine745li Alpine745li is offline
745Li
Location: Anaheim
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
Mein Auto: BMW 745LI
Whats up bimmerfest. So I guess I posted to soon. I towed my car to Ronin Autowerks in Fullerton. Had the issue with my car shutting off and going to neutral. I changed the integrated supply module under the passenger micro filter. I guess it needed to get recoded. All fault codes have been removed. Ronin did a excellent job. The car is up and running again and I have no issues with my engine shutting down and going to neutral so far. Thank again.
Reply With Quote
  #27  
Old 03-04-2012, 07:39 PM
Alpine745li Alpine745li is offline
745Li
Location: Anaheim
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
Mein Auto: BMW 745LI
BMW 745li

Last edited by Alpine745li; 04-23-2012 at 01:20 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 03-07-2012, 11:54 PM
Alpine745li Alpine745li is offline
745Li
Location: Anaheim
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
Mein Auto: BMW 745LI
BMW 745Li

Last edited by Alpine745li; 04-23-2012 at 01:20 PM.
Reply With Quote
  #29  
Old 06-17-2012, 06:15 PM
Alpine745li Alpine745li is offline
745Li
Location: Anaheim
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
Mein Auto: BMW 745LI
Installed integrated control module. Happened 1 more time and since been running like a champ. No issues!
Reply With Quote
  #30  
Old 06-17-2012, 06:16 PM
Alpine745li Alpine745li is offline
745Li
Location: Anaheim
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 107
Mein Auto: BMW 745LI
Bmw
Reply With Quote
  #31  
Old 07-27-2012, 03:15 PM
djrick508 djrick508 is offline
Registered User
Location: Springfield, Ma
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 11
Mein Auto: 2007 BMW 750Li
Similiar symptoms

Recently purchased an 07 750li. After having the transmission pan/gasket and mech sleeve changed at the dealership, I am now experiencing DCS Malfunctions and Transmission Faults usually on the initial start of the day. They usually go away after the first drive of the day. The car even shut off on me while driving on a side street (luckily) and a transmission fault appeared. I brought it back to the dealership and they have diagnosed that the car needs a new Comfort Access Control Unit. They say the unit is malfunctioning causing a battery drain over night. Does this sound close to being accurate? Thanks
Reply With Quote
  #32  
Old 01-21-2013, 01:01 PM
jrconsejerotoo jrconsejerotoo is offline
Registered User
Location: texas
 
Join Date: May 2011
Posts: 21
Mein Auto: 750li
Quote:
Originally Posted by djrick508 View Post
Recently purchased an 07 750li. After having the transmission pan/gasket and mech sleeve changed at the dealership, I am now experiencing DCS Malfunctions and Transmission Faults usually on the initial start of the day. They usually go away after the first drive of the day. The car even shut off on me while driving on a side street (luckily) and a transmission fault appeared. I brought it back to the dealership and they have diagnosed that the car needs a new Comfort Access Control Unit. They say the unit is malfunctioning causing a battery drain over night. Does this sound close to being accurate? Thanks
I realize this is an old post and the problem is probably fixed by now but depending on your year and model, I remember reading something about comfort access recall? Probably worth checking into it
Reply With Quote
  #33  
Old 01-31-2013, 10:07 AM
miah miah is offline
Registered User
Location: nyc
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Mein Auto: 02 745i
Watup yall..i have a 02 745i stuck in limp mode any idea on how to get it out?
Reply With Quote
  #34  
Old 03-12-2013, 02:40 PM
djrick508 djrick508 is offline
Registered User
Location: Springfield, Ma
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 11
Mein Auto: 2007 BMW 750Li
Smile

Quote:
Originally Posted by ikob View Post
you have to change the Integrated supply module....
Thank you Ikob!!!! Took my 07 750li to the dealership and told them i was getting trans failsafe faults and intermittent "no starts". On the dash cluster, my voltage would never exceed 11.6 with the car off and would fluctuate between 14.7-15.0 while running with no lights, radio or heater. I thought it was either my battery or alternator. They said my charging system checked out ok and i had no stored faults concerning the trans faults and they were unable to replicate the issue. I asked about the IVM and they said they didn't see anything suggesting it needed to be changed. I left the dealership and went to autozone to have my charging system re-checked. They said my battery was good, but the alternator failed the voltage regulator test twice and passed twice. The diodes passed all 4 times. They suggested I had a bad alt because it was fluctuating too much and running too high. I Then I took it to an indy where they also tested my charging system and said my battery was a little low but thought the faults were caused by an electrical issue. I asked to have the battery changed anyhow and now they just called saying they have narrowed my issue down to the intergrated supply module (IVM). While on the phone I was thinking, Ikob is the M.A.N.!!! crossing my fingers!
Reply With Quote
  #35  
Old 03-12-2013, 09:41 PM
Wallace754's Avatar
Wallace754 Wallace754 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Philadelphia,Pa
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 507
Mein Auto: 06' 750Li/His 06' X5/Hers
Just did mine last week, no problems since. It's great not having this problem anymore.
Reply With Quote
  #36  
Old 05-30-2013, 11:37 PM
911euro 911euro is offline
Registered User
Location: Irvine
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
Mein Auto: 745il
hi guys, please confirm that after replacing the integrated supply module, there is no need to reprogram anythin right? currently my car does not have any code but it does have the intermittent start problem. thank you all.
Reply With Quote
  #37  
Old 05-31-2013, 12:02 AM
911euro 911euro is offline
Registered User
Location: Irvine
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
Mein Auto: 745il
after reading other posts, it looks like a plug and play type of service.
Reply With Quote
  #38  
Old 05-05-2014, 01:00 PM
nida.dilo nida.dilo is offline
Registered User
Location: Edmonton
 
Join Date: May 2014
Posts: 37
Mein Auto: 745i
do we have to disconnect the battery to replace the ISM?
Reply With Quote
  #39  
Old 05-05-2014, 05:58 PM
Ltmax's Avatar
Ltmax Ltmax is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Jacksonville, FL
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 170
Mein Auto: 07 750i, 02 540i Sport
You don't have to recode anything and you can leave the battery connected. It's an easy 30 minute fix that anyone can do themselves.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms