Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)

7 Series - E38 (1995 - 2001)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-20-2010, 02:43 AM
big19daddy67 big19daddy67 is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Mein Auto: 2000 740i Sport
Failing pixels

E38's - Has anyone successfully completed pixel failure by replacing the ribbon cable(s)? If so, who was your source for parts?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 04-06-2010, 07:10 PM
steve500 steve500 is offline
Registered User
Location: dab
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Mein Auto: 1996 e38
Which pixels are you referring to, the ones on the MID, the climate control unit, or the instrument cluster?

I replaced the climate control cables in mine and they're working great! The cables were about $30 shipped for the pair. I don't recall where I got them from, but if you're interested, I can dig through my credit card bill and find the vendor for you.

I also have a ton of photos from the procedure - so if anyone wants a writeup, let me know.

What's the best way to upload a PDF file? I have their instructions scanned in, I'll be more than happy to provide a link once I know how/where to upload it without angering the mods.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2010, 11:23 PM
big19daddy67 big19daddy67 is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Mein Auto: 2000 740i Sport
Awesome...currently my MID shows lines only at best; although tape, radio and cd can be heard for at least 4min before turning off...My instrument panel/display leds are weak and can not be read accept for the occasional short lived temperature reading or mileage...Please post any information you feel may be helpful and pics would be excellent!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2010, 11:01 AM
racker444 racker444 is offline
Registered User
Location: wisconsin
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Mein Auto: 2001 740i
i have the same problem and was wondering if cleaning the pixels vs buying a new ribbon cable? any help would be great!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E38 (1995 - 2001)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms