Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 09-13-2012, 10:29 PM
Starrberretta Starrberretta is offline
Registered User
Location: Hawaiii
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Mein Auto: 745i
04 745

Looks like im having same issues with alternator dis you all order the wet one
Reply With Quote
  #27  
Old 09-13-2012, 10:30 PM
Starrberretta Starrberretta is offline
Registered User
Location: Hawaiii
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 38
Mein Auto: 745i
Did*
Reply With Quote
  #28  
Old 09-14-2012, 07:16 AM
markandersonus markandersonus is offline
Registered User
Location: Chicago
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 41
Mein Auto: 2005 745i
Quote:
Originally Posted by Starrberretta View Post
Looks like im having same issues with alternator dis you all order the wet one
What do you mean "wet one"
Reply With Quote
  #29  
Old 07-11-2013, 11:32 PM
760t 760t is offline
Registered User
Location: ca
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 4
Mein Auto: 7601
Help: Engine Shutoff Automatically and shows no faults .

My 2005 760i is having a hard time idling and staying on when it first starts. The engine will shutoff at a stop sign after I have pressed the gas and the car has stared to move, but all of the sudden everything shuts off ad the steering locks. At this point I have to completely take the key out and re start the car but when it tries to restart is has a real hard time getting going and sometimes I have to press the gas to help it get going. this happens every morning at the same stop sign but the car will run great the rest of the day at high speed and will sometimes do the same on the way back from work at the same stop sign from my work side.

The system shows no fault at all.....

Please help I have put a new fuel pump and its still doing it.
Reply With Quote
  #30  
Old 05-28-2014, 06:01 AM
icemoney icemoney is offline
Registered User
Location: kempton park, johannesburg
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
Mein Auto: 745i
My car a 2002 745i just lost all function on the cluster, non of the dials are working, onboard computer and the transmission went into leamp mode, wat could the problem be, I changed the alternator but theres still no display of gears, it just flashes those arrows, please help
Reply With Quote
  #31  
Old 05-28-2014, 06:55 AM
DFEL750I's Avatar
DFEL750I DFEL750I is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toronto
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,859
Mein Auto: 750I
Quote:
Originally Posted by icemoney View Post
My car a 2002 745i just lost all function on the cluster, non of the dials are working, onboard computer and the transmission went into leamp mode, wat could the problem be, I changed the alternator but theres still no display of gears, it just flashes those arrows, please help
You need to have someone with a diagnostic tool like INPA to plug into your ODB and see if they can communicate with the instrument cluster. If there is no communication it means that either the cluster is bad or something has potentially gone wrong with your wiring or the central gateway in the car.

The central gateway for communication between all the modules in the car is the ZGM gateway. If the central gateway goes bad it wil cause this type of issue as well. I iremembr once I was updating a module on the car with the car on and the instrument cluster did the same thing yours is doing because while I was updating the module other communication through the central gateway module was interupted.
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
2004, 745li, alternator, battery, electrical faults


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms