2005 X5 won't start new MAF sensor. - Bimmerfest - BMW Forums



Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-30-2017, 10:49 PM
Solar guy Solar guy is offline
Registered User
Location: Hawaii
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Send a message via ICQ to Solar guy
Mein Auto: 2005 X5
2005 X5 won't start new MAF sensor.

I have an 05 X5 it stalled and wouldn't start again. The engine cranks well. I googled around and found that it started after removing the connector to the MAF. I drove it down the block and it ran really rough. I parked it and got into the computer with the odometer button tricks, added the last 5 digits of the vin. I happened to have the check side light, check rear lights and trans reset prog. So the lights were fine and I did the reset on the trans reset prog just for fun. It was getting dark so o shut it all down and ordered a new MAF sensor. 4 days later the part came in and I installed it and now it won't start. Still cranks well. I started monkeying around with the PCV system and broke 2 of the tubes. So O just ordered the kit and will replace when it comes in. But I'll be back at square one. I also ordered a Bosch blue tooth scan tool hoping it will point me in the right direction. If anyone has an idea of where to start, besides not breaking more stuff, I'd really appreciate it.
Reply With Quote
Advertisement
Reply

See More Related BMW Stories


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001- VerticalScope Inc. All rights reserved.