Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)

E36 (1991 - 1999)
The E36 chassis 3-Series BMW was a huge hit among driving enthusiasts from the first moment the car hit the pavement. The E36 won numerous awards over the years it was produced and is still a favorite of many BMW enthusiasts to this day! -- View the E36 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-15-2011, 08:11 AM
walknnmem walknnmem is offline
Registered User
Location: new orleans louisiana
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Mein Auto: 1993 bmw 325i m50
Help!!!

I have had a 93 325i vanos for over a year now. i had 18 thousand miles of pleasure from the vehicle then one day nothing! after replacing the fuel pump,relays and everything fuel related imaginable i came across a thread here for cps i located and changed the cps started first crank! thank you! however driving home i heard a strange noise from the front and on inspection noticed my coolant return line had not been installed properly and the fan had hit it i had lost coolant and sucked it in to the air cleaner(after market cold air kit). the car did not overheat i repaired hose and brought her home. the next day 2 miles down the road the car started losing power and starving for fuel...limped it home. i heard a loud sucking noise from injector area i pulled injectors and found 2 nozzles missing....bought 2 injectors and replaced, a little better but still no power and rough idle...did some thread research and unplugged maf idle smoothed out...replaced maf....still no luck. did stomp test and got o2 sensor code. replaced 02 sensor still nadda. if i unplug maf it smoothes out but still no power.
replaced mde box (ouch) still nothing. i have new platinum 4s and spark on all cylinders. this is my main source of transport....anyone have any ideas...ive heard cat i have also heard blown head gaket but oil is clean and the heat gauge stays in middle. PLEASE HELP
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 05-15-2011, 08:45 AM
miles_trail's Avatar
miles_trail miles_trail is online now
I like pie.
Location: Lexington, VA, USA
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,444
Mein Auto: 96 318ti, 93 BMW 325IS
I would check the spark plugs, last time I put platinum plugs in a BMW they melted in about 300 miles and I was have similar symptoms to what you describe, if the plugs look bad replace them with copper ones. After that if it still runs poorly look for vacuum hoses that have come undone or that are leaking, that is an other stupid little thing that has been known to cause misfires. If it's still running like crap try removing the cat and see if that makes a difference.
__________________
Quote:
Originally Posted by E36 Phantom View Post
How do you outcrazy a dude that lifts his engines without a hoist?

Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2011, 08:49 AM
walknnmem walknnmem is offline
Registered User
Location: new orleans louisiana
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Mein Auto: 1993 bmw 325i m50
thanks

the plugs are new and look good replaced them with cps still throwing 02 sensor code with a new maf and new 02 sensor going to try the cat now...will let you know
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2011, 08:53 AM
miles_trail's Avatar
miles_trail miles_trail is online now
I like pie.
Location: Lexington, VA, USA
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,444
Mein Auto: 96 318ti, 93 BMW 325IS
Good luck, bro.
__________________
Quote:
Originally Posted by E36 Phantom View Post
How do you outcrazy a dude that lifts his engines without a hoist?

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
bad cat, camshaft sensor, cps, no power, rough idle


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E36 (1991 - 1999)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms