Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)

E34 (1989 - 1995)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-09-2011, 09:22 AM
berrymaultsby berrymaultsby is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Mein Auto: 1991 525 i
Trans Error Message

We just replaced the instrument cluster in my '91 525i( my son got a ticket because the speedo was not working in cold weather ). Bought a used unit from Ebay and had it installed by a local mechanic. When my son picked the car up and started it the Trans Program light came up and the car dings about every 5 seconds. The car was running fine prior. The mechanic told my son the problem relates to us buying the part on Ebay.

Too coincidental for it to not be related to the new part. How should we troubleshoot/ make the message and bell go away?

TIA,
Berry
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 07-10-2011, 06:36 PM
Jamafia's Avatar
Jamafia Jamafia is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dallas, TX
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 161
Mein Auto: 95 BMW 525i
i bought a cluster from ebay also few months ago, i installed it without remove the chip on the back of the cluster and it gave different reading like: mileage and oil service inspection lights (was giving me info from the bimmer cluster came from). i remove the chip from my old cluster and but it in the ebay cluster and everything came back normal. showed back my correct info.
don't know if it will work, just sharing similar experience.

did the mechanic swap the chips from the cluster?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2011, 08:34 AM
berrymaultsby berrymaultsby is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Mein Auto: 1991 525 i
All of the info that was showing on the old cluster is showing now, too. I'm stumped.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms