Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > Do-It-Yourself H.Q.

Do-It-Yourself H.Q.
Share your DIY projects or ask questions about how to fix something on your own. Help fellow Bimmerfest members improve your wrench turning skills! All BMW DIY tips, tales, and projects discussed inside. Learn to work on your car and know the right BMW parts you will need!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-26-2012, 10:11 AM
frankiee frankiee is offline
Registered User
Location: Owen Sound
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Mein Auto: 1998 740il
No blower fan operation

Hello
Just got a 98 740il and noticed a couple things. I dont have it in for a safety yet.
Bought it for $1000 and I have a 10 day permit on it so I want to fix a couple things before I send it in.
1st is the blower fan wont work. It has 2 controls for the fan speeds and one is for the passenger and one is for the driver. Both sides do not have any fan on any speed.
The lights light up for the faster speeds but there is no sound of feeling of air movement.
My guess is there is a single fan driving 2 blowers. I dont know.
I checked the fuses and they are good. The large 40 amp and the smaller 5 amp fuses.
Is there stuff I can try before I rip the dash apart such as a heating system diagnostic or something?

That is the improtant one to get it certified

The second thing is the radio does not work sometimes. The times it does not work is when I scan for a channel and it just keeps scanning and cant lock on to any channel.
Later on it starts to work. Then I can hit the scan button and it just goes to the next radio channel. Makes me think its an antenna problem but I dont know. Any ideas?

Thanks
Frankiee
Reply With Quote
Advertisement
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > Do-It-Yourself H.Q.
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms