Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming

BMW Coding and Programming
Discuss coding options and features on your BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #126  
Old 05-06-2013, 12:17 PM
JEG23 JEG23 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: USA
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 316
Mein Auto: 550i
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
Hey Jeg...

sorry, for not writing this before... alright... just played again on my car... Kafas is back...

for the facts: I do have lane departure warning, automatic high beams and that rectangle thing in the mirrors (forgot the name)... no SLI from bmw so far...the car is a US SPEC car, i just took it to Germany since i relocated... car is working fine so far..

I did have the KAFAS module there all the time.... just didnt touch it regards SLI....

And yes, it does show and recognize it!

I just changed the Country settings to 1 and it does show now the german/european signs...so which is working fine now! Although, the HUD shows the sign not with the white background (my HUD test screens shows them somehow)...anyone knows how to enable this?

So.. yes, the SLI is working, however, the signs are showing up for a second once I pass the speed limit sign... doesn't appear there permanent...is there a way to make it appear a bit longer???

If you guys tell me how to include a picture, i can include it here to proof/show that it works fine...

PS:Shawn: its definetly the ISTA of 10-09 something... so 09/2010 which makes sense since the car was built in 11/2010 (2011 modell)...

PPS: I did play also a bit on the SLI Variation (i believe it was in Kombi)...it was inactive before.. set it to SLI-Variation 1 or so...speed limit did not recognize.... did set to inactive again... it did recognize... tried to go with SLI-variation 2 and 2_nit or something and both worked fine so I just left it at 2_nit...
Americanrider,

That is good to hear. I believe the problem is that KAFAS is supposed to recognize the signs and then cross check with the Navigation system information and then post a permanent speed limit in you dash. Early cars seem to be missing the capability to do this cross check with the Nav system.

Change the country variation to 2 and I think you might get the white background.

Send me your E-mail address in a PM and I will send you a list of codes you can try.

JEG23
__________________
2011 550i
Space Gray /Black Nappa, Dark Wood
ZAV, ZCV, ZCW, ZDA, ZP2, 4NB, 5DF, 610, 2VH, 465, 6UK, 5DL, 6NR
Reply With Quote
  #127  
Old 05-06-2013, 12:40 PM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Are you talking about this?

KAFAS >>> 3010 SLI Coding_10 >>>> NAV_STARTUP_TIME
KAFAS >>> 3010 SLI Coding_10 >>>> NAV_GRAPH_MATCH_QUALITY
KAFAS >>> 3010 SLI Coding_10 >>>> NAV_Resync_Counter_Invalid
KAFAS >>> 3010 SLI Coding_10 >>>> NAV_Resync_Not available
KAFAS >>> 3010 SLI Coding_10 >>>> Explicit_SPEED_LIMITS >>> Kommentar: defines usage of explicit speed limits from the navigation system >> is set to Wert_01 (cannot be changed to anything else)...


also.. you are talking about to change the SLI variation in the Kombi

KOMBI>>>3000>>>SPEED_LIMIT-GENERATION ?? It was inactive and worked fine... i did set it to sli_gen_1 and it did not recognize the speed limit.. then set to sli_gen_2_npi and it works fine..you mean i should set it to sli_gen_2 only (that option exists too)..?

If I can help you guys somehow to get the SLI working for your cars, let me know please if I need to do something...! I am not sure since I do have an "older" ISTA version on it, if my car is suppose to have no problems or if my car is a miracle between all these other ones that can't to seem have it running

Last edited by Americanrider; 05-06-2013 at 12:49 PM.
Reply With Quote
  #128  
Old 05-06-2013, 12:48 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
thanks for your quick response!

I don't have the computer here.... but its something from 09/2010 !
So, then my information is not wrong.

Your car would have between ISTA/P 2.39.0 and 2.39.4 on it:

F010-10-09-501 = ISTA/P 2.39.0
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.1
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.2
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.3
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.4

FSC Code Requirement was Introduced in 07/2012:

F010-12-07-531 = ISTA/P 2.47.1
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #129  
Old 05-06-2013, 12:49 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
So, then my information is not wrong.

Your car would have between ISTA/P 2.39.0 and 2.39.4 on it:

F010-10-09-501 = ISTA/P 2.39.0
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.1
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.2
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.3
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.4

FSC Code Requirement was Introduced in 07/2012:

F010-12-07-531 = ISTA/P 2.47.1
Thus your car would not require the FSC Enabling Code.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #130  
Old 05-06-2013, 12:57 PM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
So, then my information is not wrong.

Your car would have between ISTA/P 2.39.0 and 2.39.4 on it:

F010-10-09-501 = ISTA/P 2.39.0
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.1
F010-10-09-510 = ISTA/P 2.39.2
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.3
F010-10-09-522 = ISTA/P 2.39.4

FSC Code Requirement was Introduced in 07/2012:

F010-12-07-531 = ISTA/P 2.47.1

Ok.. if thats the case, it makes sense.. yes its one of the F010-10-09-522 = ISTA/P
then the car is just working how its suppose to be, correct?

the car was built in late 11/2010 and is a 2011 modell..

If i update to a newer/newest ISTA, i guess I won't be able to have the SLI enabled?
Reply With Quote
  #131  
Old 05-06-2013, 01:06 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
Ok.. if thats the case, it makes sense.. yes its one of the F010-10-09-522 = ISTA/P
then the car is just working how its suppose to be, correct?

the car was built in late 11/2010 and is a 2011 modell..

If i update to a newer/newest ISTA, i guess I won't be able to have the SLI enabled?
If your car is Dealer Programmed with latest ISTA/P, you will only be able to get SLI working again if you somehow can get a 7E FSC Code, and have it properly Imported and Activated in your Kafas ECU.

This is no different than how it was with BMW Apps. Upon first release, no FSC Code was required. ISTA/P 2.48.3 came along, and suddenly a 9C FSC Code was required in CIC.

It is also quite probable that even with a 7E FSC Code properly Imported and Activated in your Kafas ECU, you may still not have working SLI stateside with only Kafas. While not 100% positive, all indications are SLI stateside requires Kafas2.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips

Last edited by shawnsheridan; 05-07-2013 at 06:53 AM.
Reply With Quote
  #132  
Old 05-07-2013, 03:18 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Hey Shawn...

alright, thanks for the info

JEG23 sent me some more information...

I have 2 remaining issues

1. The speed limit info does only show the sign for 3 seconds, in HUD and Kombi as well... how can I have it stay permanent? I am sure I am missing some settings.. it shouldn't matter if the car is US Spec or not?!

2. The background of the european road signs in the HUD is transparent instead of white like it shows in the Kombi Dashboard...JEG23 said that for some reason, it is this way...because the HUD is one of the older ones although it shows the right sign in the HUD Test modus...


Any suggestions for those 2 problems? No1 is more important since it does not really make sense to have it shown for 3 seconds..
Reply With Quote
  #133  
Old 05-09-2013, 01:11 PM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
just bringing up this thread again.. Shawn, are you able to help out here one more time?? Any idea? Anyone else?

Any help is appreciated! Thanks.
Reply With Quote
  #134  
Old 05-09-2013, 01:48 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
just bringing up this thread again.. Shawn, are you able to help out here one more time?? Any idea? Anyone else?

Any help is appreciated! Thanks.
I can't. This has been thoroughly investigated by both JEG and myself working together, and as I wrote, we could not make it work on JEG's car, even with a 7E FSC Code. It may be possible on a car with KAFAS2 and 7E FSC Code though.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #135  
Old 05-10-2013, 11:29 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Ok thanks Shawn...

Well.. i wonder what all those settings are:

Anzeigedauer Autobahn, Anzeigedauer Landstrasse etc... these are all the indicators for the duration of the sign appearance...
Reply With Quote
  #136  
Old 05-10-2013, 02:38 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
Ok thanks Shawn...

Well.. i wonder what all those settings are:

Anzeigedauer Autobahn, Anzeigedauer Landstrasse etc... these are all the indicators for the duration of the sign appearance...
I do not understand what you are wondering about here. All the codes to support SLI are there in the CAFD's, and enabling some of them will even produce some semblance of having SLI, but without the correct KAFAS Camera hardware and FSC Code, it's all for naught, as you will never have a fully functional SLI system.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #137  
Old 05-23-2013, 11:20 PM
dimon68 dimon68 is offline
Registered User
Location: Russia
 
Join Date: May 2013
Posts: 9
Mein Auto: bmw
Greetings. I installed a new camera and KAFAS2, but I can not get the codes 7E for your car. Help me.
Reply With Quote
  #138  
Old 05-24-2013, 08:07 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by dimon68 View Post
Greetings. I installed a new camera and KAFAS2, but I can not get the codes 7E for your car. Help me.
You have to order them from someone with ASAP Portal access. Have you checked with Bimmer Tech or Bimmer Retrofit to see if they can get one?
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #139  
Old 05-26-2013, 07:09 PM
Zaman Zaman is offline
Registered User
Location: Calgary, Canada
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 29
Mein Auto: 2012 528i XDrive (F10)
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
Hey Shawn...

alright, thanks for the info

JEG23 sent me some more information...

I have 2 remaining issues

1. The speed limit info does only show the sign for 3 seconds, in HUD and Kombi as well... how can I have it stay permanent? I am sure I am missing some settings.. it shouldn't matter if the car is US Spec or not?!

2. The background of the european road signs in the HUD is transparent instead of white like it shows in the Kombi Dashboard...JEG23 said that for some reason, it is this way...because the HUD is one of the older ones although it shows the right sign in the HUD Test modus...


Any suggestions for those 2 problems? No1 is more important since it does not really make sense to have it shown for 3 seconds..
I guess that returns you back to the main problem here:

enabling CODE_ELECTRIC_HORIZON makes the icon stay permanently but the car stops reading the speed limits.
__________________
BMW F10: A Formula to Captivate the Senses.

2012 528i XDrive, Alpine White
Reply With Quote
  #140  
Old 05-26-2013, 07:22 PM
Zaman Zaman is offline
Registered User
Location: Calgary, Canada
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 29
Mein Auto: 2012 528i XDrive (F10)
This may sound stupid, but what would happen if I try to add SLI if I don't have any of the drive assist options. I know that camera is a requirement but there is a read from navi as well.
__________________
BMW F10: A Formula to Captivate the Senses.

2012 528i XDrive, Alpine White
Reply With Quote
  #141  
Old 06-05-2013, 05:01 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
@shawn or anyone else:

I tried retrofitting this option through my local BMW dealer in Germany, they had to get approval from BMW in Munich... however, they declined since the car is a US Modell... it seems that do not support at all anyone having a US spec. car...

I also called their technical department, who take care of these kind of things and they were also not really helpful.. same info.. no retrofitted changes in the FA...

Do you have any idea how I can get this retrofitted the official way and pay for it? Or is there really NO way for me to proceed further..?

Thanks!
Reply With Quote
  #142  
Old 06-05-2013, 08:53 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
@shawn or anyone else:

I tried retrofitting this option through my local BMW dealer in Germany, they had to get approval from BMW in Munich... however, they declined since the car is a US Modell... it seems that do not support at all anyone having a US spec. car...

I also called their technical department, who take care of these kind of things and they were also not really helpful.. same info.. no retrofitted changes in the FA...

Do you have any idea how I can get this retrofitted the official way and pay for it? Or is there really NO way for me to proceed further..?

Thanks!
Well, it is available stateside in F30 and 2013 F10 M5, etc., and I think for all 2014 F10's it will be an option.

As previously stated, the conclusion JEG23 and I have come to after extensive testing is you need KAFAS2 ECU, and a 7E FSC Code in order to retrofit SLI.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #143  
Old 06-05-2013, 09:53 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Thanks for your answer!

Ok, well... they are saying that it is not possible and that they do not change anything in the FA at all, no matter what kind of car it is and where it is... not sure where and what is right, but they are giving car owners a hard time, who move their cars outside of the purchasing country.. I would be willing to spend $500 or so, but seems that they dont want my money...

guess I have to live with it and change cars anytime in the future i am out of ideas...
Reply With Quote
  #144  
Old 06-05-2013, 12:04 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
Thanks for your answer!

Ok, well... they are saying that it is not possible and that they do not change anything in the FA at all, no matter what kind of car it is and where it is... not sure where and what is right, but they are giving car owners a hard time, who move their cars outside of the purchasing country.. I would be willing to spend $500 or so, but seems that they dont want my money...

guess I have to live with it and change cars anytime in the future i am out of ideas...
Well, that is not entirely true. In cases where BMW offers an Official Retrofit, they will install it and update FA. If they do not offer an official retrofit, as in the case of SLI, and you ask them to install KAFAS2 and 7E FSC Code, and program car for 8TH, they are not going to do it, and that has nothing to do with whether the car is operating within its intended country or not.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #145  
Old 06-05-2013, 01:38 PM
Jannesky Jannesky is offline
Registered User
Location: Sweden
 
Join Date: May 2013
Posts: 21
Mein Auto: BMW 730d F01 2009
I have SLI in my 730 F01, does anyone know if you can change the priority from the Navi-info-speed to the camera-info, because when turning around a street corner, SLI switching from actual camera speedlimit to Navi-info. We've got lots of new speedlimits so gps-info is not true anymore.
__________________

BMW 730d 2009 Almost fully loaded 22" Breyton GTR Race, Retrofitted: Combox w/APPS/Live/Internet, M-sport Steering wheel w/paddles, Trailer Hitch, 35W 6000K AE-lamps. 760i Exhaust pipes, Shadowline trim.
Reply With Quote
  #146  
Old 06-14-2013, 07:53 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
to Shawn and others:

I have news! Good news! Dont ask me how this worked, but it worked...

I had my BMW dealer made an software update and they did update everything to the newest version, which was in this case March 2013...,when i picked up my car, all codings were resetted and the car was back in english language...however, one thing remained, the SLI.... I noticed immediately when I get in the car, that the SLi showed up in the Head-up display.... i wondered why it is there and it was stuck at 30km....thought its not working... after i drove a bit, it did work and it is permanently staying on... it does somehow get the info from the maps, whenever I turn in a certain road, where the speed limit signs are a bit further, it already starts telling me the speed limit (which is correct)...

I have no idea why this is working now... did not had a chance to check the coding... maybe its there because I coded it before into the FA and they did not match my FA with the BMW system in Munich? I have no clue.... You?
Reply With Quote
  #147  
Old 06-14-2013, 08:38 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
to Shawn and others:

I have news! Good news! Dont ask me how this worked, but it worked...

I had my BMW dealer made an software update and they did update everything to the newest version, which was in this case March 2013...,when i picked up my car, all codings were resetted and the car was back in english language...however, one thing remained, the SLI.... I noticed immediately when I get in the car, that the SLi showed up in the Head-up display.... i wondered why it is there and it was stuck at 30km....thought its not working... after i drove a bit, it did work and it is permanently staying on... it does somehow get the info from the maps, whenever I turn in a certain road, where the speed limit signs are a bit further, it already starts telling me the speed limit (which is correct)...

I have no idea why this is working now... did not had a chance to check the coding... maybe its there because I coded it before into the FA and they did not match my FA with the BMW system in Munich? I have no clue.... You?
Is it working with just NAV Data, or KAFAS Camera too? Are you seeing it in HUD only or Kombi too?

If you added SLI to FA, dealer programming with ISTA/P would program the car as if you had SLI from factory.

If it is working though without FSC Code, then that is rather bizarre. When you get a chance, go to E-Sys => Comfort Mode => Check FSC Status, and paste the results back here.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #148  
Old 06-14-2013, 08:57 AM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
How do I find out if its NAV Data or Kafas Camera too? As far as I could tell, it did switch once i turned into a new speed limit zone...
I am seeing it on both, Kombi and HUD... it was already selected in the menu as well..

Yes, i had it in the FA before (from my old codings) and yes, the dealer just put a ISTA/P update...

Ok, i will do once i get to my car.... will keep you updated! Not sure why i got it working here on my end

When i change the signs from US to European (from square to round) it shouldnt make any problems, right?

Thanks again shawn for your BIG help!
Reply With Quote
  #149  
Old 06-14-2013, 09:36 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10,856
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by Americanrider View Post
How do I find out if its NAV Data or Kafas Camera too? As far as I could tell, it did switch once i turned into a new speed limit zone...
I am seeing it on both, Kombi and HUD... it was already selected in the menu as well..

Yes, i had it in the FA before (from my old codings) and yes, the dealer just put a ISTA/P update...

Ok, i will do once i get to my car.... will keep you updated! Not sure why i got it working here on my end

When i change the signs from US to European (from square to round) it shouldnt make any problems, right?

Thanks again shawn for your BIG help!
I have no idea on how to determine if it is NAV based or KAFAS based, nor about the European signs. My car does not have HUD nor KAFAS, so I can't personally test any SLI coding.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #150  
Old 06-14-2013, 12:55 PM
Americanrider Americanrider is offline
Registered User
Location: FL
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 61
Mein Auto: 550i F10
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
When you get a chance, go to E-Sys => Comfort Mode => Check FSC Status, and paste the results back here.
Ok... i am not sure what you looking for?

I have the esys on my other computer (windows) and i cant just copy/paste it over here... but it says something about AppsXXX ok...status not available... FSC available or something like that....a bunch of stuff like this..

Is there something you are specifically looking for?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms