Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)

E89 Z4 (2009 - current)

Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2012, 07:40 PM
polivier polivier is offline
Registered User
Location: Laval, QC
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Mein Auto: 2009 BMW Z4 s30i
Z4 2009 Radio won't start

Weird problem on a BMW Z4 2009:

Radio working fine, I turn it off (push on main button) as I go into underground garage,
Several hours later, retrieve car and drive out of said garage. Radio menu nowhere to be found, can't activate any audio (radio, cd, satellite etc)

Once home (above ground) I park car and remove key etc. On a hunch I reinsert key, radio , cd etc now work fine.

Rings a bell ?


Reply With Quote
Old 06-28-2012, 11:02 PM
ERSTD ERSTD is offline
Registered User
Location: Boston Area
Join Date: Aug 2006
Posts: 35
Mein Auto: 08'E92 335xi
Theory that is not proven:
Logic7/Harman Kardon amplifier short-circuits/overheats/stuck at the booting up process. So the head unit responses to the buttons, but no audio is coming out the speakers, in my case not even park assist beeps while in reverse and backing up into a object. But I couldn't duplicate the problem for the dealership and they only replaced the head unit and reprogrammed the car. The problem came back in about 3-4month.

I have 2008 E92 335xi with Logic7/Harman Kardon

Last edited by ERSTD; 06-28-2012 at 11:05 PM.
Reply With Quote
Old 06-29-2012, 12:23 AM
lcheong lcheong is offline
Registered User
Location: San Jose, CA
Join Date: Feb 2011
Posts: 73
Mein Auto: 2011 BMW Z4
Check out this thread that I started on what could be the same type of problem.


I have not taken it to the dealer yet to see if they can fix it.
2011 Black Sapphire 30i Z4, Black Kansas Leather, Cold Weather Package, Premium Package, Sport Package, Comfort Access, Dark wood trim
Reply With Quote

See More Related BMW Stories

Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 12:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2015 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms