Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-30-2012, 07:40 AM
jamine16 jamine16 is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mein Auto: x5
car wont start, tried nearly everything

Hi, this is my first post on the forums and I'm in need of some help.

Let me start by going into a bit of back ground on the car.
I have a 2004 e53, 4.4i sport, lpg converted with 80k miles on the clock.
It has been well looked after with full dealer service history.

After buying the car, it started and ran lovely for the first 4 days.
Then out of nowhere it wouldnt start, just click click click from under the bonnet.

So after doing a bit of research, I changed the battery. That didn't help.
Then changed the starter motor, that didn't help either.
Then replaced the ignition switch, no change.

I've tried both keys, neither make a difference, just click click click.

The car started at random times, but now I'm completely lost as to what it could be.

Does anybody have any suggestions?

Thanks
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 06-30-2012, 02:09 PM
LShad LShad is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Mein Auto: X5
After you changed the battery, did you have the battery registered? We had that same issue. The computer has to be set to recognize the new battery.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-30-2012, 02:13 PM
jamine16 jamine16 is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mein Auto: x5
I was told its only 2007 and up that needed to be registered.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 06-30-2012, 05:08 PM
LShad LShad is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Mein Auto: X5
No. My X5 2003 wouldn't start until we registered the new battery so that isn't correct.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-30-2012, 05:11 PM
jamine16 jamine16 is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mein Auto: x5
Ill look into that, thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2012, 04:34 AM
jamine16 jamine16 is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
Mein Auto: x5
Post

Just to keep everyone updated.

After looking into various other causes, it turned out to be a faulty DME.

The car is now back up and running.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms