Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)

7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
The new re-designed 7 series F01 / F02 leads off the BMW Fxx chassis code!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-19-2012, 07:58 AM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
Google's "Send to Car"

Does anyone else find Google’s “Send to Car” to be very slow and delayed? Even if I send an address to my car the night before, when I get in the car in the morning there are times it does not receive a message until 30+ minutes after I start my car(!?), which is USELESS when you are in a rush in the morning, and I end up entering the address in manually. How do I speed this up!? It's not always consistent; sometimes works just ok, sometimes doesn't.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 10-19-2012, 08:40 AM
MCChuck's Avatar
MCChuck MCChuck is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toms River, NJ
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 445
Mein Auto: 2009 750Li
Luckily,my car usually takes a minute or two for the message to show up. Doesn't matter if car is on or off.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-19-2012, 10:37 AM
oneofew oneofew is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: SHERMAN OAKS, CA USA
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 100
Mein Auto: 2011 B7 Alpina
My experience, and i use it pretty often, sends it within 30sec, not even a whole minute.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-19-2012, 01:04 PM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
Thanks for your replies!

I don't park in my garage, but in my driveway. I also have great cell signal in and around my home.

It's never taken seconds after starting the car; it usually takes 3-5 minutes, and even 5 minutes is a lot when in a rush!

Unfortunately, I've run into the 30+ minute ordeal more than 5 times now; I've used the feature maybe 20 times over the past 2 years.

Watch the dealer claim they've never heard of the problem and that 5 minutes is 'normal' or that the problem is with Google, not BMW.

Last edited by dbs600; 10-19-2012 at 01:05 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2012, 01:14 PM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
And, is there any way to easily send this from our iPhones?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2012, 02:15 PM
06Black550i's Avatar
06Black550i 06Black550i is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Mein Auto: '12 Active Hybrid 7
Yes. You want the free BMW app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1350681339.514657.jpg
Views:	65
Size:	39.0 KB
ID:	346506  
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2012, 02:23 PM
oneofew oneofew is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: SHERMAN OAKS, CA USA
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 100
Mein Auto: 2011 B7 Alpina
Not sure if this is you problem, but I use the original version BMW app that was released back in the day for on European i tunes. When i switched to the later version which was on US iTunes sent to car didn't function

Also have tested to see how long it takes for lock, honk, flash the lights function to react. It should not be any longer then a minute.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2012, 02:57 PM
06Black550i's Avatar
06Black550i 06Black550i is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Mein Auto: '12 Active Hybrid 7
Fast. Thirty secs max
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2012, 04:54 PM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
Hmm... Just downloaded BMW Remote; know my BMW Assist Username, which I suspect is the same as what I put into the Google Maps "Send to Car" page, but I can't recall my password. Does anyone know how to obtain / reset same? Thanks!
Reply With Quote
  #10  
Old 10-20-2012, 12:58 PM
06Black550i's Avatar
06Black550i 06Black550i is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Mein Auto: '12 Active Hybrid 7
Call BMW asst and user name must be all caps for BMW remote app to let you log in
Reply With Quote
  #11  
Old 10-20-2012, 12:59 PM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
Thanks; got it working!
Reply With Quote
  #12  
Old 10-20-2012, 10:16 PM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
How long should it take to locate my car (engine off, doors locked)?

It’s taking my phone a very long time (5-10 minutes).
Reply With Quote
  #13  
Old 10-21-2012, 07:41 AM
06Black550i's Avatar
06Black550i 06Black550i is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 172
Mein Auto: '12 Active Hybrid 7
Quote:
Originally Posted by dbs600 View Post
How long should it take to locate my car (engine off, doors locked)?

It’s taking my phone a very long time (5-10 minutes).
Make sure you hit the update button to the right of Vehicle Position -- that locates and sends signal to your phone. then hit the locator icon lower left
Reply With Quote
  #14  
Old 10-21-2012, 08:07 AM
dbs600 dbs600 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New York, NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,354
Mein Auto: 2011 750LXi Individual
Thank you, yes, that's what I do. It says "data transfer successful" very quickly, but when I go to locate the car by pressing the lower left button (on the right) it takes forever…
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms