Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E85 / E86 Z4 (2003-2008)

E85 / E86 Z4 (2003-2008)
E85 Z4 Roadster, E86 Z4 Coupe, E85 Z4 M Roadster, and E86 Z4 M Coupe talk with our BMW gurus here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-04-2012, 11:45 PM
alandelucia alandelucia is offline
Registered User
Location: Highland NY
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 74
Mein Auto: 2003 Z4 3.0i
Z4: Just died on me today

Hello

Had an odd thing happen to me today. At ~ 200 miles into a 800 mile trip the car sputtered a few times and then died (at highway speed. I had just slowed down from 55 to about 45 when it happened). It restarted fine, ran a bit rough and I managed to get it to a gas station. I had my OBD2 scanner which pulled no codes (no SES light). I topped off with gas in case I had some bad fuel ( but why would it make it 200 miles on the tank and then die). After leaving the gas station it ran slightly rough at times, but completed the next 600 miles of the trip.

What would cause this? My fluids are all good. I am up to date on service. All of my hoses are crack free. Still no codes..

Thoughts??

2003 Z4 3.0i with 66kmi as of today.


Thanks
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 08-05-2012, 01:46 PM
IgotBMW's Avatar
IgotBMW IgotBMW is offline
BE IRIE
Location: So Cal
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 777
Mein Auto: 1996 Z3 1.9L M44
Check your air filter/airbox.

Could have sucked something in there that prevents air from getting into the engine.

Give us an update.
__________________

1996 Z3 (M44)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2012, 08:02 PM
crewdog843's Avatar
crewdog843 crewdog843 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Las Vegas, NV
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 672
Mein Auto: '08 Z4 3.0si Roadie
Fuel filter, perhaps?!

jake
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2012, 12:32 AM
pokeybritches pokeybritches is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Gulf Coast
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 188
Mein Auto: 06 Z4MR, 03 Z4 3.0i
+1 on the fuel filter. Run some fuel system cleaner through the car. Had something similar happen to me.
__________________

G Power Z4M and VF Engineering Z4 3.0i
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E85 / E86 Z4 (2003-2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms