Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E63 / E64 M6 (2006 - 2010)

E63 / E64 M6 (2006 - 2010)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-20-2012, 11:24 AM
hiikeyycrissy hiikeyycrissy is offline
Registered User
Location: Los angeles
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mein Auto: bmw m6
2007 Matte green M6 with suspected computer issues

Ok so ive been driving my m6 for little over a year now but im fairly new to the online community. Always came around to see other cool bimmers but never registered. Im here today with a problem!!!! lol anyways ive grown accustomed to the common problems that come along with the M like the red shutdown control message.. Engine malfunctions..etc.. but this completely stumps me I took my car down to Center Bmw in Van nuys and they told me that my car had no problems and they cleared the fault codes... two days later im driving and ALL of my Control message lights are back on! yes ALL of EM. Anyways.. i've included pics of the Error messages and one of the car for eye candy ANY help or enlightenment would be greatly appreciated
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1933.jpg
Views:	179
Size:	193.8 KB
ID:	337925   Click image for larger version

Name:	IMG_1934.jpg
Views:	165
Size:	157.8 KB
ID:	337926   Click image for larger version

Name:	IMG_1093.jpg
Views:	453
Size:	106.1 KB
ID:	337927  
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 08-20-2012, 11:28 AM
hiikeyycrissy hiikeyycrissy is offline
Registered User
Location: Los angeles
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mein Auto: bmw m6
Quote:
Originally Posted by hiikeyycrissy View Post
Ok so ive been driving my m6 for little over a year now but im fairly new to the online community. Always came around to see other cool bimmers but never registered. Im here today with a problem!!!! lol anyways ive grown accustomed to the common problems that come along with the M like the red shutdown control message.. Engine malfunctions..etc.. but this completely stumps me I took my car down to Center Bmw in Van nuys and they told me that my car had no problems and they cleared the fault codes... two days later im driving and ALL of my Control message lights are back on! yes ALL of EM. Anyways.. i've included pics of the Error messages and one of the car for eye candy ANY help or enlightenment would be greatly appreciated
im assuming that this is either an issue between the computer or its emissions. When the engine malfunction light is on the power is significantly reduced. Safe for driving locally but a nightmare and not recommended on the freeway
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2012, 12:52 PM
mustaine's Avatar
mustaine mustaine is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dallas, Texas
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 766
Mein Auto: 2007 ///M5
Could be battery and/or alternator related !!!
__________________
So, I ask myself the question, what today..... what tomorrow?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2012, 07:28 AM
Db750's Avatar
Db750 Db750 is online now
David
Location: Lexington, Kentucky
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3,406
Mein Auto: E63 M6 & E92 335i
Agreed, probably battery or alternator. If it's the battery make sure you have the new one registered.
__________________


2008 E63 M6 - Black Sapphire - Sepang Bronze Full Merino - Carbon Fiber Trim - Alcantera Headliner - SMG - HUD - Soft Close Doors - Comfort Access - Individual Audio w/Sat and HD Radio
2009 E92 335i - Black Sapphire - Black Dakota - Burl Walnut - Sport - Premium - Cold Weather - Navigation - L7 - Comfort Access - Smoker's Package

Member: BMWCCA #471614
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2012, 01:45 PM
Jitoo Jitoo is offline
Registered User
Location: Alpharetta, GA
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 47
Mein Auto: 2006 BMW 650i Convertible
Wasn't size cv1 do u have

Sent from my SGH-T999 using Bimmer App
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E63 / E64 M6 (2006 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms