Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-31-2012, 08:42 AM
kimmie0371 kimmie0371 is offline
Registered User
Location: Gadsden, AL
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Mein Auto: 2004 BMW x5
Unhappy 2004 x5 4.4 Front Windshield Wiper Motor

Hi all,
My front windshield wiper has went totally out, I noticed this one day while it was raining...it just got stuck in the middle of the shield...and it made a low humming noise...well I parked and turned the engine off and then back on and they begin to work again...NOW...we are in the midst of Hurricane Isaac and they completely stop working on any speed..does anyone know or have any idea what could be the cause or a round about repair cost? I was told that it could be water in the ebox and a relay has gone bad because or the windshield motor transmission which is a costly penny...

Last edited by kimmie0371; 08-31-2012 at 08:47 AM. Reason: forgot to mention another detail
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 11-01-2012, 11:32 PM
Hidasi Hidasi is offline
Registered User
Location: Budapest
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Mein Auto: x5 3.0 D
Cool

Quote:
Originally Posted by kimmie0371 View Post
Hi all,
My front windshield wiper has went totally out, I noticed this one day while it was raining...it just got stuck in the middle of the shield...and it made a low humming noise...well I parked and turned the engine off and then back on and they begin to work again...NOW...we are in the midst of Hurricane Isaac and they completely stop working on any speed..does anyone know or have any idea what could be the cause or a round about repair cost? I was told that it could be water in the ebox and a relay has gone bad because or the windshield motor transmission which is a costly penny...
Hi,

I have the same problem ... Finally, what was the solution?

Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2012, 05:49 PM
kimmie0371 kimmie0371 is offline
Registered User
Location: Gadsden, AL
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 6
Mein Auto: 2004 BMW x5
Hi I had a mechanic friend look at it and the wipers he took the cover off and toyed with it a bit and they started to move for him slowly, he says that he think that it's my wiring the motor is fine (after checking for a charge)...he had to get the schematics for it and discovered that the wiring is grounded underneath the front passenger seat...he has not had a chance to look at it again since finding the schematics for it but when he does I will keep you posted.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2012, 01:20 AM
Hidasi Hidasi is offline
Registered User
Location: Budapest
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Mein Auto: x5 3.0 D
Thumbs up

Hi,
Thanks for the quick response, I hope this will help ...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms