Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-06-2012, 01:34 PM
KGB_SSSR KGB_SSSR is offline
no fear
Location: Kiev, Ukraine
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 17
Send a message via ICQ to KGB_SSSR
Mein Auto: e34 535i
E66 '02 dashboard doesn't operate

Hi guys!
I have 745Li 2002 left hand drive and here is the deal:
In tne morning everithing worked fine. I drove to the office and then the rain starts falling. On the afternoon I've got to my car to go for a lanch. I have started the engine and noticed the dashboard is not working properly. There were only arrows working and nothing else - no displays, no light.... And on the MMI display was no board computer values.

In th evening I had a time to look at this problem. What did I notice:
1. The dashboard do not operate (only speedo and tacho arrows work);
2. No BC values on the MMI display, other features works fine.
3. The boot door does not open automaticaly (no hydraulic) and does not close after the button is pushed.

What have I done...

First of all I have checked the DME section under the bonnet. I heard there can be some water if the drain holes are stacked with rubbish. Nope, everything was dry.

Then I have connected DIS to my car and ran the quick test. In many systems errors were detected;((
And every one of them was because the Kombi signals missing. And there was one error in K-CAN SYSTEM.

I have a very great hope there are no problem with Kombi, but only with can bus.

How to check the bus is working? I can not do this with DIS because I have no GT1 but very simple INPA adapter.....
Can I suppose the Kombi is not working because of can bus connection missing? The power is connected as I understand - the arrows motors work perfectly.
BTW, those motors get control signal from the bus or it is analog signal?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-11-2012, 01:12 PM
KGB_SSSR KGB_SSSR is offline
no fear
Location: Kiev, Ukraine
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 17
Send a message via ICQ to KGB_SSSR
Mein Auto: e34 535i
The DIS tells me there are some errors with K-CAN bus and there is no dashboard in my car. The day after DIS has changed its mind: I have errors in k-can bus and dashboard, and dashboard is presented.

Is there some common point of bus connection for dashboard and boot hydraulic motor ECU? May be it is something wrong with bus, and the dashboard is ok?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms