Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)

E89 Z4 (2009 - current)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-07-2012, 05:08 PM
cuddapah cuddapah is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Jacksonville, FL
 
Join Date: May 2006
Posts: 212
Mein Auto: 2011 Z4 35i
'Engine Malfunction. Reduced Speed'. No issues found.

This morning I drove my Z4 2.5 miles and stopped at Starbucks. Even before I turned off the engine, message 'Engine Malfunction. Reduced Speed. Contact Service' was displayed. 'Check Control' displayed 'OK'. I contacted Service and they insisted I drop off the car for checkup. They checked everything and no issues were found. They contacted BMW North America. BMW thinks it might be a faulty sensor. They advised to clear the errors and release the vehicle to me. They didn't replace the sensor. They said they will if it happens again.

I am wondering if this is because of the music I was playing. I bought 'The Dark Knight Rises' CD and was playing 'Rise' at full volume. Music is Epic. But CD mastering was bad with excessive gain levels. When I was playing this track at full volume, the car shook a little bit. A few seconds later the error message was displayed. Wondering if the volume caused the sensor to go off. Any thoughts ?
__________________
2011 BMW Z4 sDrive 35i * Titanium Silver Metallic * Black Kansas Leather * Cold Weather Package * Premium Package * Premium Sound Package * 7-Speed Double Clutch Transmission * Style 293 Wheels * Navigation System * BMW Apps * European Delivery * Performance Center Delivery * Joy Unlimited !
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-08-2012, 05:38 PM
RufusKing RufusKing is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Florida
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 286
Send a message via MSN to RufusKing
Mein Auto: Z4 3.0i Roadster
Quote:
Originally Posted by cuddapah View Post
This morning I drove my Z4 2.5 miles and stopped at Starbucks. Even before I turned off the engine, message 'Engine Malfunction. Reduced Speed. Contact Service' was displayed. 'Check Control' displayed 'OK'. I contacted Service and they insisted I drop off the car for checkup. They checked everything and no issues were found. They contacted BMW North America. BMW thinks it might be a faulty sensor. They advised to clear the errors and release the vehicle to me. They didn't replace the sensor. They said they will if it happens again.

I am wondering if this is because of the music I was playing. I bought 'The Dark Knight Rises' CD and was playing 'Rise' at full volume. Music is Epic. But CD mastering was bad with excessive gain levels. When I was playing this track at full volume, the car shook a little bit. A few seconds later the error message was displayed. Wondering if the volume caused the sensor to go off. Any thoughts ?
Nah, not likely, I would say if you were playing "Led Zeppelin's Stairway to Heaven backwards" then you are on your own. LOL If you arnt familiar with this saying then google it.
__________________
This one is called OPey

2009 BMW Z4 sDrive 3.0i


I call her weezey

2006 BMW Z4 3.0i Roadster - Sold and I miss her.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2012, 02:28 PM
crm114 crm114 is offline
Williamsport Pa
Location: Williamsport, PA
 
Join Date: May 2007
Posts: 41
Mein Auto: 2012 s28 Z4
I miss my 06 3.0si too!!!!!!!!
__________________
06 Z4 3.0si (sold)
07 530xi (sold)
12 S28 Z4
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms