Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2012, 12:02 AM
umermariner umermariner is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NJ
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 108
Mein Auto: 2000 (E46 )328I
Xenon Troubleshooting

Hello Guys,

I have a 2006, 530 I, and the one xenon headlamp has been playing with me . Initially, it was turning off after rain, and then would turn on again in few days when the weather was dry. Now, it does not turn on at all . Yes, I have taken the assembly out and checked for leaks, water damage.. but could not find anything (the wiring is OK though, coz the other headlamp works on the same wiring, and this one doesnt work on the other one).

Long story short, I think its most likely the igniter, and then possibly the bulb. I dont really want to take both lights out again, swap bulbs or igniter to make sure what the problem is (the igniter in the other one is sealed with silicone), and I am pretty positive it is not the bulb..

Another symptom that assures me is that the light blinks for the fraction of a second when turned on. I have the following two questions...

1. Is the igniter plug and play (I dont have to program it, do I)?
2. Do you agree/ disagree with my hypothesis above, and suspect igniter to be the primary culprit?

Thanks again .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clifton-20120914-00081.jpg
Views:	57
Size:	113.5 KB
ID:	342006  
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 10-01-2012, 09:17 AM
umermariner umermariner is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NJ
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 108
Mein Auto: 2000 (E46 )328I
Allright.. got the OEM Igniter, put that in yesterday... still, no light ... The guy I bought it from swears that he checked it before he sent it to me (got it used for 75 bucks)... so, it has to be an other problem . I also opened the back of the light to see the bulb, but there is a whole assembly there, and when talked to BMW, he said you need to change the whole assembly for 400+ dollars in parts.

Any idea what else can be the culprit? and if its the bulb, can I just replace the bulb ... or else, rather than wasting money on parts one by one, maybe it is worth taking it to the dealer.. however; it scares me that the bill might go out of control ..

Thanks again..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2012, 06:12 PM
umermariner umermariner is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NJ
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 108
Mein Auto: 2000 (E46 )328I
No one
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms