Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-21-2012, 07:47 AM
swapsafari swapsafari is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New Mexico
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 123
Mein Auto: 07 BMW X3 3.0si Black
Concern - Two Out of the Triads Came On

So this morning as I turned on the car to go to work my BRAKE and 4X$ lights came on and stayed there. I turned off the car and turned it on back again and there they are again. Well, I backed up the car a little bit to get her out of the garage and turned the car off. Now the wife comes and sits in the car and I turned on the car the third time and bingo! No lights !! I bet she has more good karma than me.

Now I have read about the famous triads of lights that can lead to BIG $$$ repairs. In my case like I said I just had 2 lights that came on and not the "ABS" that came on so far. Anyone else who has experienced this before? Anything alarming??

My biggest issue is that the dealer is 190 miles away from me and not a BMW Indy shop in town either so only guess work is all I can do about the issue. Any help from you all would help!
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-27-2012, 02:44 PM
Captain Roundel's Avatar
Captain Roundel Captain Roundel is offline
Underachiever
Location: Northern Californicate
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 538
Mein Auto: 328,Z3, X3
Quote:
Originally Posted by swapsafari View Post
So this morning as I turned on the car to go to work my BRAKE and 4X$ lights came on and stayed there. I turned off the car and turned it on back again and there they are again. Well, I backed up the car a little bit to get her out of the garage and turned the car off. Now the wife comes and sits in the car and I turned on the car the third time and bingo! No lights !! I bet she has more good karma than me.

Now I have read about the famous triads of lights that can lead to BIG $$$ repairs. In my case like I said I just had 2 lights that came on and not the "ABS" that came on so far. Anyone else who has experienced this before? Anything alarming??

My biggest issue is that the dealer is 190 miles away from me and not a BMW Indy shop in town either so only guess work is all I can do about the issue. Any help from you all would help!
Yup. We had the unholy trio of lights that put the X3 into the limp mode. My mechanic found the alternator was going south after a warmup drive.
The vehicle has been great now since June.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2012, 08:32 PM
Keokolo Keokolo is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Mein Auto: X3
Had the same problems with my '07 X3. First, the yellow BRAKE and 4x4 lights came on about 50% of the time, car drove fine, no noises.
Battery was about 5 1/2 years old, black light was on, replaced battery.
Lights still came on, however the car drove fine, no grinding noise.
After about 3 weeks the red Air bag light came on one morning in addition to the other two lights. Took the car the the dealer, they traced it to the ignition switch. Replaced switch, picked-up the car today, no MILs so far, will update if anything changes. $450.00....ouch.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2012, 07:22 AM
swapsafari swapsafari is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: New Mexico
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 123
Mein Auto: 07 BMW X3 3.0si Black
Thanks for sharing your experiences. I guess in my case as I haven't seen the trio after that day, I just plan to wait to take it to the dealer until the car shows any more signs. Meanwhile, I am still going to check the battery charge just in case if that's the issue.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms