Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-22-2012, 01:46 PM
tbreedlove tbreedlove is offline
Registered User
Location: florida
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Mein Auto: 4.1 x5 sport
Question diagnosis help needed- transmission, fuel pump??

Hi, I have a 2005 4.1 sport x5 with 35,000 miles on it. It is doing two odd things when driving.
1. When i am driving at a speed right below 40 miles per hour or when it is in 5th gear it drives as if it is chugging ( almost as if I am consistently partially pressing and releasing the breaks). It doesn't always do this but is pretty consistent.
2. Occasionally when I start to accelerate from being stopped it slams as if someone has rear-ended me. This has randomly happened 3 times within the last month.

I would like to think that it isn't a transmission issue considering how low of mileage it has..

Any thoughts as to what this could be? I haven't taken it into a mechanic yet. This is my second BMW the first was a 2003 325i with 120,000 miles.. had the same issues.

Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-22-2012, 01:49 PM
tbreedlove tbreedlove is offline
Registered User
Location: florida
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Mein Auto: 4.1 x5 sport
Also, there isn't a check engine light on
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2012, 07:30 PM
Gurjit Gurjit is offline
Registered User
Location: Vancouver
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 74
Mein Auto: 2004 4.8is
hows it drive in Manual mode?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2012, 07:32 PM
tbreedlove tbreedlove is offline
Registered User
Location: florida
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Mein Auto: 4.1 x5 sport
It does the chugging while running in 5th but shifts and runs fine in all the other gears
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2012, 01:43 AM
Gurjit Gurjit is offline
Registered User
Location: Vancouver
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 74
Mein Auto: 2004 4.8is
still has top end power?
spark plugs been changed?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2012, 02:54 PM
cj_lovely7 cj_lovely7 is offline
Registered User
Location: Kentucky
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10
Mein Auto: X5 4.8is
i have a 2004 BMW x5 and have recently had a new fuel pump put in since then I have noticed a sluggish start to my ride. This is noticed when Im taking off from a stop..like a stop light..it takes awhile to get going and build up speed. This is very obvious going up hills as well. You had mentioned spark plugs, could this be a cause of my issue as well. What should i be looking at as far as price if so?..Thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms