Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)

E34 (1989 - 1995)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-26-2012, 07:57 AM
amcole amcole is offline
Registered User
Location: Memphis
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 30
Mein Auto: 1993 BMW 525i
transmission probelm

Hi
I am in trouble. I have a 93' 525I that I purchased in March. I just replaced the transmission. I am getting a transmission porgram reading on the dash. It will go into 1st gear and backwards fine but it will stall on 2nd, 3rd ect. Do I need to get it replaced or is it a such thing as getting the transmission programmed? I have been told that and unfortunately after I got it done my mechanic tells me he doesnt know...........please help.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 09-26-2012, 10:48 AM
robertobaggio20 robertobaggio20 is offline
Banned
Location: earth
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,403
Mein Auto: car
Try clearing all of your error codes and restarting the car. Do this via the stomp test or by unplugging the wiring bus from the top of your ecu (i.e. unplugging your ecu) for around 5 minutes, switching your key to position 2, then switching off your ignition and reconnecting the ecu. Start the car and drive it gently, and attempt to take it through all of the gear changes from 1-5 over a 15 minute drive. See if the problem returns. Report your results here, and lets go from there.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-26-2012, 12:14 PM
amcole amcole is offline
Registered User
Location: Memphis
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 30
Mein Auto: 1993 BMW 525i
Thanks i will let you know!!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-26-2012, 05:07 PM
robertobaggio20 robertobaggio20 is offline
Banned
Location: earth
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,403
Mein Auto: car
Check your throttle position sensor too. Its a little switch next to your throttle body. Unplug it, clean both the switch and the plug with contact cleaner, apply dielectric grease to both and fix it back. Then restart the car and see.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2012, 02:10 AM
_Ethrty-Andy_'s Avatar
_Ethrty-Andy_ _Ethrty-Andy_ is offline
E34 Converted E30 Fanatic
Location: Humble New Zealand
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 6,138
Send a message via MSN to _Ethrty-Andy_
Mein Auto: E34 Touring AC Schnitzer
+1 for getting it scanned

also, i assume this vehicle is automatic?
__________________

E30 above Sold

E34 V12 Project Thread Here: http://www.bimmerfest.com/forums/sho...=502437&page=4
Last updated 2nd January 2014
Reply With Quote
  #6  
Old 09-28-2012, 08:36 AM
amcole amcole is offline
Registered User
Location: Memphis
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 30
Mein Auto: 1993 BMW 525i
Yes!!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms