Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)

E39 (1997 - 2003)
The BMW 5-Series (E39 chassis) was introduced in the United States as a 1997 model year car and lasted until the 2004 when the E60 chassis was released. The United States saw several variations including the 525i, 528i, 530i and 540i. -- View the E39 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-27-2012, 03:08 PM
premo421 premo421 is offline
Registered User
Location: NY
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Mein Auto: 00 BMW 528i
Please help!!!.. Ses,eml,traction lights. Codes p1542 p0601 possibly throttle body??

About 2 weeks sometime i started my car and my eml, service engine soon and traction control light all came on. My car sputters when i press the gas as it seems like it goes into limp mode. I tried driving the cr with the lights on but the car wont go pass 50mph and 2rpm. I then reset the codes using the key trick but after a while codes come right back. The codes are reading

p1542 pedal position sensor
p0601internal control

i am in desperate need of help as i am going away in 2 weeks and need my car to be fixed. All help will be appreciated
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 09-27-2012, 06:19 PM
jigga1 jigga1 is offline
Registered User
Location: charlotte
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 70
Mein Auto: 528i
About two days ago my boy had sumthing similar.. his traction control light and abs came on. He didnt get a cel but the car wouldnt go over 25mph and almost redline..
We check the abs sensor on the driver front. Clean it and make sure it was connected properly and that fixed his problem.
Not a pro at this but hold it helps you are sum1 else

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2014, 05:41 PM
beam95530i beam95530i is offline
Registered User
Location: state of washington
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 30
Mein Auto: 95 BMW touring
i have the same code and similar problem about a week ago. After i got home and sat for a little bit, i restarted it and everything was fine. I think the part is telling me that it's slowly dying. I'm not taking a chance so i'm just going to replace it. the part is not cheap but i think it's something i can tackle. i have a car-md dianostic tool and it told me to replace the throttle body assembly. Evidently there's a part inside the body that goes bad. i'll let you know how it turns out. i hope this helps.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms