Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-01-2012, 06:06 PM
SassyGirl SassyGirl is offline
Registered User
Location: south carolina
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Mein Auto: 2006 X5 3.0i
Angry Bluetooth malfunction - HELP

Re: X5 2006. BT was working fine wt my HTC incredible 2. Phone book did not sync but that was ok with me. Typically I turn off BT once in house and activate phone when in car without problem. One day got in car and phone would not connect. I tried everything. Resetting phone. Turning off and removing battery. I then noticed that BT appears to be disabled in the car. The tele button not fuctioning. Can't get to activate phone prompt. Checked fuses seemed to be ok. Eveything else is working radio all the panel lights, etc. is there a way to enable the BT or check anywhere else?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 10-11-2012, 07:40 PM
Turo37765's Avatar
Turo37765 Turo37765 is offline
GO GET IT $
Location: Brooklyn
 
Join Date: May 2011
Posts: 152
Mein Auto: F10 550I
I don't know but I'm having the same issue with mine. Just picked it up 2 days ago and it was working and now... Bam. Done. Not working.. Hopefully someone responds..???
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2012, 08:07 PM
SassyGirl SassyGirl is offline
Registered User
Location: south carolina
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Mein Auto: 2006 X5 3.0i
I was told that it may be the telematic control unit. Will need to take it to dealer. Bummer

Last edited by SassyGirl; 10-23-2012 at 08:08 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2012, 10:07 PM
Mudnyrey Mudnyrey is offline
Registered User
Location: Beaverton, OR
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
Mein Auto: X5 3.0i
Here is what I found also: Might save you some $$ if your handy. (See last link) It allows you to find the TCU unit and disconnect the power to it. Might reset it?

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=512965

http://www.justanswer.com/bmw/49tbg-...-suddenly.html

*This may help as well...
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=378119


~Mud~
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2012, 11:26 AM
SassyGirl SassyGirl is offline
Registered User
Location: south carolina
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Mein Auto: 2006 X5 3.0i
Bluetooth malfunction - HELP

Thank you!!! will give it a try this evening.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2012, 12:39 PM
Mudnyrey Mudnyrey is offline
Registered User
Location: Beaverton, OR
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
Mein Auto: X5 3.0i
Good Luck!!

Any News to your issue...Update?

Last edited by Mudnyrey; 10-27-2012 at 09:10 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-28-2012, 05:11 PM
SassyGirl SassyGirl is offline
Registered User
Location: south carolina
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 7
Mein Auto: 2006 X5 3.0i
Good news Bluetooth working!

Bluetooth working! Located and unplugged TCU as instructed. Did not work right away. Wasn't sure if needed to be in 1st on ignition or car on. Tried both - nothing. Started process over again but also checked fuses again Looked at fuse panel # 7 in glove compartment and rear panel fuses #72 and 73. They all looked good so put them back. Feeling defeated i connected the TCU back started the car YES! Activate phone was there. Huge smile. Thank you
Reply With Quote
  #8  
Old 10-28-2012, 09:56 PM
Turo37765's Avatar
Turo37765 Turo37765 is offline
GO GET IT $
Location: Brooklyn
 
Join Date: May 2011
Posts: 152
Mein Auto: F10 550I
That's awesome... I will try it tomorrow if the hurricane allows
Reply With Quote
  #9  
Old 10-30-2012, 12:56 PM
Mudnyrey Mudnyrey is offline
Registered User
Location: Beaverton, OR
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 93
Mein Auto: X5 3.0i
Glad that helped you out Sas
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms