Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)

E39 (1997 - 2003)
The BMW 5-Series (E39 chassis) was introduced in the United States as a 1997 model year car and lasted until the 2004 when the E60 chassis was released. The United States saw several variations including the 525i, 528i, 530i and 540i. -- View the E39 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-2013, 01:09 AM
izoel izoel is online now
Registered User
Location: Indonesia
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Mein Auto: 530i e39 2002
E39 instrument pixels - strange on-off

Hi everyone, bought this 2002 530 year ago and just love to ride with it. Some repair has been done and what a little bit annoying is that instrument pixel on dashboard seems to on-off intermittently. When I left this car unuse for lets say 2-3days, and start using the car, the instrument pixels seems work greatly without any pixels dead. But if I prolonged using the car, lets say 3 days in row, one-by-one some pixels gone missing. The pixels went back to normal if I gave the car rest again for 2-3days.

I know there are tons thread about fixing the instrument pixels with very good advice too, but I couldnt find any with the same situation. I dont think my instrument cluster is broken, but what can cause this error and how to fix it

Thank you and btw this is my 2nd post after being follower for 3 years and passive members for couple of month

Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 06-15-2013, 01:11 AM
teklord69 teklord69 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Irvine, CA
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 738
Mein Auto: 1993 BMW 318i
Thats just normal for an E39. Look up ebay for pixel repairs or search this forum for other recommended places that may fix it for you,.
__________________
2003 E39 530iA Titanium Silver w/ Sport Package
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2013, 01:14 AM
izoel izoel is online now
Registered User
Location: Indonesia
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 41
Mein Auto: 530i e39 2002
Re: E39 instrument pixels - strange on-off

Thank you teklord, is there any possibilities that the cause is only dirty connector? Can I just use contact cleaner to clean it?

Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms