Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)

E39 (1997 - 2003)
The BMW 5-Series (E39 chassis) was introduced in the United States as a 1997 model year car and lasted until the 2004 when the E60 chassis was released. The United States saw several variations including the 525i, 528i, 530i and 540i. -- View the E39 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-02-2004, 08:19 PM
moonk9 moonk9 is offline
Registered User
Location: Cuyahoga Falls, OH
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
Mein Auto: 2k0 528i
New to forum_Having a prob with seat fuse

Hi all, I am new to bimmerfest. Having a problem with fuse 13 blowing which is the curcuit for the seat and steering column. Any thoughts on a fix (other than buying a case of 30 amp fuses)?
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 07-04-2004, 05:44 AM
moonk9 moonk9 is offline
Registered User
Location: Cuyahoga Falls, OH
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 12
Mein Auto: 2k0 528i
Found it!

I found the short! Had to remove seat to inspect and repair. There is a red wire (one of about 30) coming off control switch that had a break in the insulation. Bare wire was shorting against seat frame. I took some pics if for future reference.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2005, 07:53 AM
Mr Ebay Mr Ebay is offline
Registered User
Location: NJ
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2
Mein Auto: 740i
Fuse...

I found this old thread by googling, could anybody post the pictures or more details in regards to this problem ? I have a 740i and I am having the same problem. I even bought the new switch but it still has not fixed my problem. Help Someone please ?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-19-2005, 10:22 AM
Ågent99's Avatar
Ågent99 Ågent99 is offline
Moderator, 5-Series
Location: Bay Area, CA
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 5,931
Mein Auto: Trek 6500 MTB
I have moved this post to gain you a bit more visibility.

Your Friendly Mod
__________________
2001 530i/5 (E39), Topaz Blue/Stone Green/Black (118k miles) *very rare interior/exterior color combo*
2005 545i/SMG (E60), ED Order, Titanium Grey/Grey (lease over)
2015 335i, ED Order Summer 2015
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms