Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)

E34 (1989 - 1995)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 10-25-2012, 11:57 AM
robertobaggio20 robertobaggio20 is offline
Banned
Location: earth
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,403
Mein Auto: car
Quote:
Originally Posted by 1995i540 View Post
Wow some posters here should not give out suggestions if they do not know how the car works. Jesus, talk about online mechanics.
It would be better if you simply corrected the bad advice instead of merely criticising. Or at least, state the correction along with the rhetoric ! Jesus also talked about doing unto others as you would have them do unto you.

Last edited by robertobaggio20; 10-25-2012 at 12:02 PM.
Reply With Quote
  #27  
Old 10-25-2012, 12:08 PM
1995i540's Avatar
1995i540 1995i540 is offline
Founder @ Maintenr
Location: New York
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 653
Mein Auto: 1995 540I/6
Quote:
Originally Posted by robertobaggio20 View Post
It would be better if you simply corrected the bad advice instead of merely criticising. Or at least, state the correction along with the rhetoric ! Jesus also talked about doing unto others as you would have them do unto you.
It's too late for that, his issue would be diagnosed in 10 minutes by a good mechanic. People suggesting oxygen sensors for no start? What the hell?
__________________


///////////////////////////////////////////// E34 Addicts


Founder @ Maintenr. Take control of your vehicle maintenance.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-25-2012, 01:10 PM
robertobaggio20 robertobaggio20 is offline
Banned
Location: earth
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,403
Mein Auto: car
Quote:
Originally Posted by 1995i540 View Post
It's too late for that, his issue would be diagnosed in 10 minutes by a good mechanic. People suggesting oxygen sensors for no start? What the hell?
" Father, forgive them, for they know not what they do. "

Sorry my friend, it was just too tempting not to say that.


rgds,
Roberto
Reply With Quote
  #29  
Old 10-28-2012, 09:45 AM
meb1970 meb1970 is offline
Registered User
Location: Penns Grove NJ
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
Mein Auto: 1994 E34 M60 540I
NEED HELP!!!! 1994 E34 540 Wont Start

SATURDAY 10/26/2012

Cleaned the MAF with CRC
Cleaned the Idle Control w/carb cleaner
Changed the fuel filters
Checked for leaks. Found a leak at the throttle body intake. Temporary fix using gasket sealer around around the mating surface.

Now car starts and idles better, but seems to be in "limp mode" ???
Car accelerates OK, but when I mash the gas, it doesn't throw me back like it used to. I can see the RPM's go up, but no power.

Codes: 1213 and 1221
Also the little triangle type warning light is on.

I get voltage at the MAF terminal from the harness that is correct, but I do not know how to check at the MAF..

Also, why are my resistance numbers at the Idle Air Control Valve higher than what the Bentley Manuals says they should be?

Last edited by meb1970; 10-28-2012 at 04:05 PM. Reason: DUPLICATE
Reply With Quote
  #30  
Old 10-28-2012, 09:46 AM
meb1970 meb1970 is offline
Registered User
Location: Penns Grove NJ
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
Mein Auto: 1994 E34 M60 540I
NEED HELP!!!! 1994 E34 540 Wont Start

SATURDAY 10/26/2012

Cleaned the MAF with CRC
Cleaned the Idle Control w/carb cleaner
Changed the fuel filters
Checked for leaks. Found a leak at the throttle body intake. Temporary fix using gasket sealer around around the mating surface.

Now car starts and idles better, but seems to be in "limp mode" ???
Car accelerates OK, but when I mash the gas, it doesn't throw me back like it used to. I can see the RPM's go up, but no power.

Codes: 1213 and 1221
Also the little triangle type warning light is on.

I get voltage at the MAF terminal from the harness that is correct, but I do not know how to check at the MAF..

Also, why are my resistance numbers at the Idle Air Control Valve higher than what the Bentley Manuals says they should be?
Reply With Quote
  #31  
Old 10-28-2012, 04:00 PM
meb1970 meb1970 is offline
Registered User
Location: Penns Grove NJ
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 21
Mein Auto: 1994 E34 M60 540I
NEED HELP!!!! 1994 E34 540 Wont Start UPDATE !!!

SATURDAY 10/26/2012

Cleaned the MAF with CRC
Cleaned the Idle Control w/carb cleaner
Changed the fuel filters
Checked for leaks. Found a leak at the throttle body intake. Temporary fix using gasket sealer around around the mating surface.

Now car starts and idles better, but seems to be in "limp mode" ???
Car accelerates OK, but when I mash the gas, it doesn't throw me back like it used to. I can see the RPM's go up, but no power.

Codes: 1213 and 1221
Also the little triangle type warning light is on.

I get voltage at the MAF terminal from the harness that is correct, but I do not know how to check at the MAF..

Also, why are my resistance numbers at the Idle Air Control Valve higher than what the Bentley Manuals says they should be?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
540, e34, starting problem


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E34 (1989 - 1995)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms