Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-15-2012, 01:22 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Dynamic Drive Inactive

Hey fellas I'm getting this error and am wondering why. Let me give you some background the car has been sitting for the past 9 months, I had my wife start it and drive it one a week or so, a few months ago it wouldn't start because the battery died so I had my son put the charger on it and harged it for about 24hrs after the charge he started it with no problem then I told him to turn off the battery. So it sat like that for about 9 months today I got home and started it and go this error (image attached) can anyone help me out with this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0334.jpg
Views:	184
Size:	112.0 KB
ID:	341962  
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-15-2012, 02:56 PM
N62B44 SGM's Avatar
N62B44 SGM N62B44 SGM is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 967
Mein Auto: '05 E66
I've had that error the past 2 months. I've been lagging on taking it to the dealer. I've read it can be anything from your battery to alternator to something else. I replaced my batter like in Feb or March. If my alternator is bad I figure it would've given out these past 2 months. I should really take it in though...

Sent from my HTC One X using Bimmer App
__________________


www.fquick.com/N62B44_SGM

2005 BMW 745Li E66 Sterling Grey Metallic / 35% Tint (windows) / 20% Tint (tails) / ACS Roof Spoiler / Interior & Exterior LED's / MTEC V3's / 6000K D2S /
DDM Tuning HID 6000K Fogs / BIMMERFEST license plate cover
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2012, 06:47 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Oh ok well I'll take it to them Monday ad see what they tell me.
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #4  
Old 09-15-2012, 10:39 PM
DFEL750I's Avatar
DFEL750I DFEL750I is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toronto
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,859
Mein Auto: 750I
Quote:
Originally Posted by gmcclintock View Post
Oh ok well I'll take it to them Monday ad see what they tell me.
Charge your battery and enjoy the car in good health . I have mostly heard of this problem when you have a low battery.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2012, 05:10 AM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Ok I'll put it on the charger now, however since I had the car I haven't changed the battery so I think it's time. What's the best place to get one?
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2012, 02:24 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Charged the battery, but that didn't help. Anymore suggestions?
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2012, 03:10 PM
MakaveliFaison's Avatar
MakaveliFaison MakaveliFaison is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Tampa, fl
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,845
Mein Auto: Bmw E64/5, Maserati GT
I just had that error this weekend. Had to reset my steering angle sensor.
__________________

650i sport hud ac schnitzer eibach resognator delete m6 quads akebonos
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2012, 03:13 PM
MakaveliFaison's Avatar
MakaveliFaison MakaveliFaison is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Tampa, fl
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,845
Mein Auto: Bmw E64/5, Maserati GT
Car had lost track of what the values were because I updated firmware on a lot of modules. Think I went to ars or szl to reset it.
__________________

650i sport hud ac schnitzer eibach resognator delete m6 quads akebonos
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2012, 04:09 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Good info MakaveliFaison, however I can't get my INPA/NCSExpert working keeps getting errors. I'm currently trying to get some help
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-17-2012, 11:57 PM
Tarek307's Avatar
Tarek307 Tarek307 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Long Beach, CA //ALEXANDRIA, EGYPT
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 582
Send a message via MSN to Tarek307
Mein Auto: 911 Carrera S
Search is your friend! my guess Alternator, took to dealer, he said its Battery, i said are you sure alt is ok, he said yes, they changed battery, after driving for an hour, came back on, so changed alternator and all works fine now
__________________
Current:
2005 Porsche 911 S

Previous:
2002 Porsche 911 C4S
2009 BMW 650i Coupe
2008 BMW ///M6
2012 Benz C250 AMG
2001 BMW ///M5
2005 Porsche 911S (Launch Edition)
2002 Porsche 911
2004 BMW 745Li
1997 BMW 528i
2004 BMW 530i
Reply With Quote
  #11  
Old 09-18-2012, 12:31 AM
Suri [TBR]'s Avatar
Suri [TBR] Suri [TBR] is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Las Vegas, NV
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,197
Mein Auto: '06 750Li
Tarek?! I haven't heard from you in ages brotha! How have you been?
__________________
"The Ultimate Driving Machine"

2006 BMW 750Li - Style 128's with Michelin Pilot Super Sports, Magnaflow quad exhaust, ACS Roof Spoiler, ACS Aluminum Pedals, Umnitza LED License Plate Lights, Beltronics V995

1997 BMW 540i - E39 M5 wheels, straight piped quad exhaust, CAI, Dinan performance chip, H&R springs

2002 Lexus LX470 - Window Tint (20%)

2012 Toyota Camry Hybrid LE - Window Tint (30% front, 15% rear), LED interior lighting

2006 Mercedes-Benz S500 - AMG Sports Package - SOLD

Reply With Quote
  #12  
Old 09-18-2012, 02:00 AM
jdcraw's Avatar
jdcraw jdcraw is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Richmond, Va
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 161
Mein Auto: 760Li
I had that message a while back & replacing the Alternator fixed it.

jdcraw
Reply With Quote
  #13  
Old 09-18-2012, 04:11 AM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Ok guys that sounds like a plan.
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #14  
Old 09-18-2012, 12:40 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Quote:
Originally Posted by jdcraw View Post
I had that message a while back & replacing the Alternator fixed it.

jdcraw
Quote:
Originally Posted by Tarek307 View Post
Search is your friend! my guess Alternator, took to dealer, he said its Battery, i said are you sure alt is ok, he said yes, they changed battery, after driving for an hour, came back on, so changed alternator and all works fine now
Did you guys get your alternators checked before you got them replaced? if so what was the result, were they putting out the right charge? the reason I ask is because I just got my checked at Autozone and it checked out fine, I have an appointment at the Dealer to get it checked by them but the SA already said he don't think its that.
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #15  
Old 09-18-2012, 04:01 PM
jdcraw's Avatar
jdcraw jdcraw is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Richmond, Va
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 161
Mein Auto: 760Li
In my case the battery kept draining. I tickle charged it 3 times & it wouldn't hold. Autozone's analyzer also told me the battery & alt were charging correctly too. I noticed the car was sluggish & hesitant. Then one day out blue it just died. On that day I got the same dydnamic drive message and others. Everything just quit. I towed it to the Stealer who said it was the alt & battery. I asked him to just recharge battery & it ran good for a while. I was also experiencing slow starts and cutoffs at red lights and hesitation. Thats when my Dashsoft tool arrived and a P0492 (i think) code. My Indy told me my hpfp (high pressure fuel pump was bad) Since replacing those I have been riding high!
Reply With Quote
  #16  
Old 09-19-2012, 08:16 AM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Quote:
Originally Posted by jdcraw View Post
In my case the battery kept draining. I tickle charged it 3 times & it wouldn't hold. Autozone's analyzer also told me the battery & alt were charging correctly too. I noticed the car was sluggish & hesitant. Then one day out blue it just died. On that day I got the same dydnamic drive message and others. Everything just quit. I towed it to the Stealer who said it was the alt & battery. I asked him to just recharge battery & it ran good for a while. I was also experiencing slow starts and cutoffs at red lights and hesitation. Thats when my Dashsoft tool arrived and a P0492 (i think) code. My Indy told me my hpfp (high pressure fuel pump was bad) Since replacing those I have been riding high!
Oh ok, I just got dashsoft installed and working but I don't quite know how to use it maybe I'll look around in there to see if I can find an error. Thanks
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #17  
Old 09-19-2012, 09:03 AM
alpinaman24's Avatar
alpinaman24 alpinaman24 is offline
what amg?
Location: San fern valley
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 398
Mein Auto: 07 B7,91 735i , 91e30sold
i think might be as simple as initializing the steering .. good luck dude
Reply With Quote
  #18  
Old 09-19-2012, 09:06 AM
MakaveliFaison's Avatar
MakaveliFaison MakaveliFaison is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Tampa, fl
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,845
Mein Auto: Bmw E64/5, Maserati GT
^^^samething I was thinking.
__________________

650i sport hud ac schnitzer eibach resognator delete m6 quads akebonos
Reply With Quote
  #19  
Old 09-19-2012, 10:19 AM
TXSTYLE's Avatar
TXSTYLE TXSTYLE is offline
The Entertainment Guru
Location: The GYM!
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,248
Send a message via Yahoo to TXSTYLE
Mein Auto: 750i (F01)
Hope you can fix this issue.

This reminds me of something I've been intending to ask: How do I "disable Traction Control"?

~ Big Marcus
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 09-19-2012, 10:29 AM
samadkins29's Avatar
samadkins29 samadkins29 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Bellevue, WA
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,505
Mein Auto: '03 745Li
I have this same issue as well. Just been living with it for now. Had the battery replaced only a few months ago (BMW shop). Gonna keep an eye on this thread. My car has been doing other random stuff as well(mentioned in this thread "car stuttering at stops, slow to take off, etc")

@TX - its in the idrive menu. I dont know how it shows on the newer cars. But it should have a DTC/DSC buttons. You click them with the idrive selector and they will turn off. Although my DSC is broken, it has been nice doing burn outs, lol
__________________
Reply With Quote
  #21  
Old 09-19-2012, 10:50 AM
TXSTYLE's Avatar
TXSTYLE TXSTYLE is offline
The Entertainment Guru
Location: The GYM!
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,248
Send a message via Yahoo to TXSTYLE
Mein Auto: 750i (F01)
Quote:
Originally Posted by samadkins29 View Post
I have this same issue as well. Just been living with it for now. Had the battery replaced only a few months ago (BMW shop). Gonna keep an eye on this thread. My car has been doing other random stuff as well(mentioned in this thread "car stuttering at stops, slow to take off, etc")

@TX - its in the idrive menu. I dont know how it shows on the newer cars. But it should have a DTC/DSC buttons. You click them with the idrive selector and they will turn off. Although my DSC is broken, it has been nice doing burn outs, lol
Haha!!! Man on 2 separate occasions I was trying to bounce out quickly from a stop and even though I have nice tread, the wheels start to spin and then the car just bogs down. I wanna see what my baby can do! It must can white smoke pretty easily...

~ Big Marcus
__________________
Reply With Quote
  #22  
Old 09-19-2012, 12:14 PM
gmcclintock's Avatar
gmcclintock gmcclintock is offline
Maintainin'
Location: Alabama
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 923
Mein Auto: 2006 750Li
Quote:
Originally Posted by alpinaman24 View Post
i think might be as simple as initializing the steering .. good luck dude
Do you know how to do this? because I don't lol.
__________________
<div align=center>
85 Honda Accord(Sold), 93 Lexus GS 300(Gave to lil Bro), 96 Lexus LS 400(Sold)
03 BMW 525i(Traded/Sold), 06 BMW 750Li(daily driver), 07 BMW 530i(My Baby's daily dirver)
Reply With Quote
  #23  
Old 09-19-2012, 01:03 PM
MakaveliFaison's Avatar
MakaveliFaison MakaveliFaison is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Tampa, fl
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,845
Mein Auto: Bmw E64/5, Maserati GT
Do it in inpa in the ars module then hit activate. Then reset steering angle sensor. Thats what fixed mine.
__________________

650i sport hud ac schnitzer eibach resognator delete m6 quads akebonos
Reply With Quote
  #24  
Old 09-19-2012, 04:12 PM
jdcraw's Avatar
jdcraw jdcraw is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Richmond, Va
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 161
Mein Auto: 760Li
Red face

Quote:
Originally Posted by gmcclintock View Post
Oh ok, I just got dashsoft installed and working but I don't quite know how to use it maybe I'll look around in there to see if I can find an error. Thanks
I followed tips from AceFx, check out his threads & YouTube videos. I think the DME module is where you might want to look. I'm 100% "dont know what-the-heck I'm doing".
Reply With Quote
  #25  
Old 09-19-2012, 04:55 PM
DASchell DASchell is offline
Registered User
Location: Concord, CA
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 62
Mein Auto: 2007 750i Sport Pkg
Traction Control Disable

iDrive Car settings...Top Left says DTC. highlight and press HOLD iDrive button. for a few seconds. will come up with DSC inactive.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms