Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-15-2011, 06:31 AM
etsok1 etsok1 is offline
Registered User
Location: new york
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 53
Mein Auto: 528i +328xi
Defective rear wiring harness

2010 528XI build date 10/10. I had my right rear lights wiring harness replaced 5 weeks ago, back to the dealer this weekend to have the left replaced. SA said it was just multiple burnt out bulbs which all went out again before I left the lot. It went back in and they replaced the harness. The engineer complained that they should have replaced both at the same time since they are "know" to be defective. SA apologized and said they used to replace both, but was informed by BMW that they cannot replace the harness unless it tests defective. Dealers are pissed because it makes them look bad
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 08-15-2011, 06:34 AM
brocyourworld brocyourworld is offline
Registered User
Location: Houston Tx
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 99
Mein Auto: 2008 535
I had my right rear harness in my 08 535 replaced about a month ago. Glad to know this is another issue they didn't address in the new model.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-16-2011, 07:00 PM
bimmerstien bimmerstien is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South Jersey
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 250
Mein Auto: 528xi, w/Spt, Nav, PP, CW
2nd time in 6 months for me. Both times on the rear driver's side. Just had it done last Saturday. 08' 528Xi CPO.

Last edited by bimmerstien; 08-16-2011 at 07:01 PM. Reason: dded a word
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2012, 11:01 AM
vbcgy vbcgy is offline
Registered User
Location: British Columbia
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 44
Mein Auto: 2008 528i
Hello, did any of you have to pay for the new harness? Just trying to get an idea of what $$$ I am looking at?
My car is out of warranty and I have the same issue. Driver side rear light array is burning through bulbs.
__________________
320i - sold
325i - sold
X3 - sold
525i - sold
Jaguar X-Type - Sold
528i - Sold
535i M-Package Current
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2012, 01:14 PM
NoQuarter's Avatar
NoQuarter NoQuarter is offline
Drink E85 & inject Meth
Location: Indiana
 
Join Date: May 2010
Posts: 839
Mein Auto: 2008 535xi
Had mine replaced a while ago.

I don't know the $$ but it isn't just the harness that is the problem (for me anyway), The electrical arcing ate up the metal tabs on the plug socket on the light housing.

Just unplug the harness yourself and take a look at the connections to see what you have to repair/replace.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms