Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming

BMW Coding and Programming
Discuss coding options and features on your BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2012, 07:57 PM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Navi on head-up display disappeared . . . help!

I've been playing with the various features and codes for the HUD on my 2013 M5. I made the coding changes per the cheat sheet v.3 to enable the entertainment list, telephone book, contacts list, voice commands, navi and turn signals ("blinkers") on the HUD. Coded both the HU_NBT and KOMBI modules. Worked just fine, until . . .

I played around with a few other codes (I didn't keep a log, shame on me) and now the blinkers and the navigation info no longer appear on the HUD. I confirmed that the relevant HU_NBT and KOMBI items are coded to activ, but still no luck. Note that the "Navigation" check box is checked in the Head-Up Display settings menu. The entertainment list, phone book and contacts all still appear on the HUD.

BTW -- discovered a self-test feature for the HUD -- if you hold the head-up display button to the left of the steering wheel for >10 seconds it will cycle through various calibration screens with each subsequent press of the HUD button.

Anyway, I don't care about the blinkers but I would like the Navi back. Any suggestions?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 12-28-2012, 10:59 PM
dliang dliang is offline
dB
Location: Texas
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 21
Mein Auto: 2013 BMW M5
Last ditch resort, but I'd default everything back and redo the changes you did to begin with. I just got finished coding as well.. Sounds like you tinkered with a lot more then I did though.
__________________
2013 BMW M5
Alpine White, Full Black Merino Leather, Anthracite Wood Trim, B&O, Executive and DA Packages, 20' Wheels
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2012, 11:17 PM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Quote:
Last ditch resort, but I'd default everything back and redo the changes you did to begin with.
Thanks -- not a bad suggestion. Any guidance on how to do this safely? Using the "code default values" box in e-Sys, or loading a saved version of my FDL files?

Nice ride, BTW! Mine is Azurite Black Metallic.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-29-2012, 12:34 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
Thanks -- not a bad suggestion. Any guidance on how to do this safely? Using the "code default values" box in e-Sys, or loading a saved version of my FDL files?

Nice ride, BTW! Mine is Azurite Black Metallic.
No! Don't ever hit the Code Defaults Button or you may be watching you M5 Flatbedded to the Dealer.

Connect => Read FA => Activate FA => Read VCM => Right-Click on KOMBI (the ECU itself not the underlying CAFD) => Select CODE.

This is a VO Code of the ECU, which will reset it, and it is not the same as FDL Code or Code Defaults.

Repeat the Process for HU_NBT module.

This should return your HUD and iDrive to your as delivered condition.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips

Last edited by shawnsheridan; 12-30-2012 at 08:15 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-29-2012, 11:49 AM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Shawn to the rescue (again)!!! Re-coding per your instructions did the trick.

Everything is working fine now, but I did get an error code in eSys when coding the KOMBI module. Should I investigate further or leave it alone? Again, everything appears to be working just fine.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2012, 11:52 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
Shawn to the rescue (again)!!! Re-coding per your instructions did the trick.

Everything is working fine now, but I did get an error code in eSys when coding the KOMBI module. Should I investigate further or leave it alone? Again, everything appears to be working just fine.


Umm...what is the error?
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2012, 07:47 PM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Not sure what the error was -- is there a log where I can look it up? I can also try to re-code the KOMBI and take a screen shot of what I get.

Note that I'm using the 48.1 pdz files (I upgraded per your instructions).
Reply With Quote
  #8  
Old 12-29-2012, 08:00 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
Not sure what the error was -- is there a log where I can look it up? I can also try to re-code the KOMBI and take a screen shot of what I get.

Note that I'm using the 48.1 pdz files (I upgraded per your instructions).
If you have no current errors, your are good.

If you have a current error, post a picture of it.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #9  
Old 12-29-2012, 10:39 PM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
If you have no current errors, your are good.

If you have a current error, post a picture of it.
Tried coding KOMBI again and attached are the error messages I received. Something about a "NoSuchMethodException" -- note that I don't get this error when I code the other modules, like HU_NBT. And by "code" I mean the process you described earlier in this thread, not editing and coding the FDL.

So what am I doing wrong?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo(1).jpg
Views:	57
Size:	135.8 KB
ID:	355147   Click image for larger version

Name:	photo(2).jpg
Views:	45
Size:	144.4 KB
ID:	355148   Click image for larger version

Name:	photo(3).jpg
Views:	44
Size:	152.6 KB
ID:	355149  
Reply With Quote
  #10  
Old 12-29-2012, 10:48 PM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
Tried coding KOMBI again and attached are the error messages I received. Something about a "NoSuchMethodException" -- note that I don't get this error when I code the other modules, like HU_NBT. And by "code" I mean the process you described earlier in this thread, not editing and coding the FDL.

So what am I doing wrong?
Are you using 47.5 with 48.1 Adders, or the full 48.1, and if it's the full 48.1, did you delete your existent PSdZData folder and replace it with the new one, or did you just copy it on top of your old one?
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #11  
Old 12-29-2012, 10:52 PM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Quote:
Originally Posted by shawnsheridan View Post
Are you using 47.5 with 48.1 Adders, or the full 48.1, and if it's the full 48.1, did you delete your existent PSdZData folder and replace it with the new one, or did you just copy it on top of your old one?
I deleted 47.5 and replaced with the full 48.1. Pretty sure I replaced with the PSdZData with the new one. How can I confirm?
Reply With Quote
  #12  
Old 12-30-2012, 08:18 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
I deleted 47.5 and replaced with the full 48.1. Pretty sure I replaced with the PSdZData with the new one. How can I confirm?
You can't.

Do you get this error only when you FDL Code KOMBI, or when you VO Code KOMBI too?
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #13  
Old 12-30-2012, 09:17 AM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Quote:
Do you get this error only when you FDL Code KOMBI, or when you VO Code KOMBI too?
The error occurs only when I VO Code KOMBI, not when I FDL Code KOMBI. I've successfully FDL Coded KOMBI several times.

Last edited by mhercz; 12-30-2012 at 09:18 AM.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-30-2012, 09:25 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
The error occurs only when I VO Code KOMBI, not when I FDL Code KOMBI. I've successfully FDL Coded KOMBI several times.
Hmmm that makes no sense, unless your FA (VO) was modified.

Please try again this morning, Connect, Read FA, Read VCM, and VO Code KOMBI.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #15  
Old 12-30-2012, 10:48 AM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
Shawn -- just tried again -- same error: Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByBimmerApp1356889638.081856.jpg
Views:	62
Size:	94.3 KB
ID:	355225

I can read and FDL Code, but not VO Code.
Reply With Quote
  #16  
Old 12-30-2012, 10:51 AM
mhercz mhercz is offline
Registered User
Location: USA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 37
Mein Auto: 2013 F10 M5
One more thing -- there's a string after my VIN on the Open Connection dialog that reads "_DIAGADR10" -- what does this mean?
Reply With Quote
  #17  
Old 12-30-2012, 11:13 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
One more thing -- there's a string after my VIN on the Open Connection dialog that reads "_DIAGADR10" -- what does this mean?
You mean on the bottom Connect via VIN? I think that is normal.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
  #18  
Old 12-30-2012, 11:26 AM
shawnsheridan's Avatar
shawnsheridan shawnsheridan is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Houston, TX
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 12,992
Mein Auto: 2011 535i M-Sport
Quote:
Originally Posted by mhercz View Post
Shawn -- just tried again -- same error: Attachment 355225

I can read and FDL Code, but not VO Code.
Are these actual camera shots? No offense, but they are terrible.

You need a Screen Capture Program. See this:

http://www.picpick.org/en/



Ok, I have never seen a [C206] error, ever, and it bothers me. If it was my setup, I would blow it up, reinstall E-Sys and the 48.1 PSdZData from scratch. Something just isn't right.
__________________

- 2011 535i M-Sport (Born 10/10) - AW/BLK/DW - /ZMP (w/ARS, EDC, DHP, & AD) /ZPP /ZP2 (w/ZPS & ZPT) /ZCV (w/SCAD) /6FL /6VC
- Mods - M5 343M 20" Forged Wheels / 6WB MFID / 2TB SAT / 4U1 Ceramic / 6NR Apps / PDV 5k Fogs / Rear Fogs / Euro Tail Lights / Cyba Quad Tips
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms