Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2013, 07:46 AM
DanDanAttack DanDanAttack is offline
Registered User
Location: California City, CA
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 46
Mein Auto: 2006 BMW X3 3.0iA
SES Code 2761

Hey everyone. Just pulled this code from my '06 with 70k miles. Anyone know what the code could mean? Thanks for any help you guys can give!

No decrease in MPG noticed. No stuttering or stalling or anything. Engine seems to run fine. There is a noticeable 'whiff' noise a few seconds after I shut off the engine though. Like a release of air or something?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 01-14-2013, 11:01 AM
x3brian x3brian is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Sacramento CA
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 997
Mein Auto: X3
I think that is an airflow error. If so this might help:

http://www.bavauto.com/newsletter/20...ter.pdf#page=6
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2013, 12:30 PM
DanDanAttack DanDanAttack is offline
Registered User
Location: California City, CA
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 46
Mein Auto: 2006 BMW X3 3.0iA
Ok cool. I just got that print out from the 7 series forum so hopefully that will help me diagnose tonight when I get home. I hope its just a hose that fell off the pump...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2013, 08:37 AM
DanDanAttack DanDanAttack is offline
Registered User
Location: California City, CA
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 46
Mein Auto: 2006 BMW X3 3.0iA
Well our system looks nothing like the one in the BavAuto guide. I mean somewhat but there are a lot of hoses on that diagram that I dont have. I just have the one going from the pump to the canister then to the valve on the exhaust manifold. The pump turns on so I'm guessing it isnt the relay.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms