Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2013, 11:59 PM
bushman707 bushman707 is offline
Registered User
Location: NM
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mein Auto: 2002 BMW 325Xi
vibration when stopped

I get a slight vibration when I come to a stop but still in drive. it doesnt do it when I am in neutral or park, only while holding the breaks in drive... any ideas what might be causing that?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 01-15-2013, 09:32 AM
garcub garcub is offline
Registered User
Location: Montgomery, AL
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
Mein Auto: 2002 330i
I have the exact same problem...most people say it's the transmission and motor mounts...that is my next project. Hope it fixes it.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2013, 10:03 AM
bushman707 bushman707 is offline
Registered User
Location: NM
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mein Auto: 2002 BMW 325Xi
that's what I was thinking it might be, just hoping it wasnt lol. let me know how it goes, hope it fixes it.

Sent from my DROID X2 using Bimmer App
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2013, 11:00 AM
E46landshark's Avatar
E46landshark E46landshark is offline
Prowlin
Location: Oklahoma
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 197
Mein Auto: 2004 325ci
Here's hoping its just a motor mount. That'd be my guess; any rough transition of gears or whining from underneath?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2013, 12:49 PM
bushman707 bushman707 is offline
Registered User
Location: NM
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Mein Auto: 2002 BMW 325Xi
Nah no gear problems or whining noses. I think it is probably my motor mounts. you know of a good aftermarket brands for bmw's?

Sent from my DROID X2 using Bimmer App
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2013, 06:04 AM
damadhatter damadhatter is offline
DaMadHatter
Location: Ohio
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mein Auto: 04 330XI
Have you considered a tune up? I'm having the same problem when in D at a red light but not in N or P, but it's not consistent. I just picked up some plugs, I was told by Napa that the factory calls for Laser Platinum NGKS. I'm planning to do just that some time this weekend, so if it works out I'll let you know.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-17-2013, 09:26 AM
garcub garcub is offline
Registered User
Location: Montgomery, AL
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
Mein Auto: 2002 330i
yeah I did a complete tune up...helped with the power but no change on the vibration. I've cleaned the ICV and throttle body...no tears in the boots but replaced them anyway...still a no go. so I'm gonna do the CCV when I do the OFHG in a month or so and put some new mounts in...if that doesn't fix it then i'm just gonna drive the f-r till it dies.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-17-2013, 09:32 AM
Brobby87's Avatar
Brobby87 Brobby87 is offline
The Arch Bishop
Location: Minneapolis, MN
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 168
Mein Auto: 2003 325i, 1986 535i
Quote:
Originally Posted by garcub View Post
yeah I did a complete tune up...helped with the power but no change on the vibration. I've cleaned the ICV and throttle body...no tears in the boots but replaced them anyway...still a no go. so I'm gonna do the CCV when I do the OFHG in a month or so and put some new mounts in...if that doesn't fix it then i'm just gonna drive the f-r till it dies.
I just replaced the CCV and the OFHG within the last 6 months and I still have the problem. I'm hoping the motor mounts fix the problem.

Let us know when you get them installed!. I'd do it to my own ride, but it's too damn cold here in Iowa right now.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms