Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Welcome to Bimmerfest > New Member Introductions

New Member Introductions
Welcome to Bimmerfest! Whether you are a current BMW owner or just interested in BMW cars, we hope you enjoy your visit. Take a moment to introduce yourself and post a picture of your BMW for the rest of the community to see.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2013, 02:56 PM
skiblueice skiblueice is offline
SkeeVT
Location: Vermont
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Mein Auto: '05 X3
Rear Wiper/Washer issue

My rear wiper/washer has stopped working. I have checked the glove fuse box...all good. Is there a relay for this operation. This is my first BMW and I am trying to educate myself as best as possible considering the local mechanic gets 125 an hour. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 01-17-2013, 03:33 PM
420drone 420drone is offline
Registered User
Location: canada
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mein Auto: 2002 x5 4.4i (new engine)
Sounds like my same problem... Lemme know if u get a response!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2013, 06:10 PM
skiblueice skiblueice is offline
SkeeVT
Location: Vermont
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Mein Auto: '05 X3
will do

if I hear from either the forum or my Bimmer friends, I'll pass it along.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2013, 06:36 PM
Fast Bob's Avatar
Fast Bob Fast Bob is online now
Keeping it surreal
Location: Here, there, everywhere....
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 33,897
Mein Auto: 2004 330Ci ZHP 3 pedals
The wiring insulation tends to crack over time (where it passes from the body to the rear door) causing intermittent shorts and other problems. Have you checked the fuse ?
__________________
The road goes ever onward....
(R.I.P. Jever)

*Please support the Wounded Warrior Project*

When faced with choosing between two evils, always go with the one you`ve never tried before....
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2013, 09:09 PM
skiblueice skiblueice is offline
SkeeVT
Location: Vermont
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Mein Auto: '05 X3
fuse

Thanks for your reply Bob.....funny thing is I always check the fuses first thing in cases like this but when I looked at the glove box fuses and the corresponding list, there was NO rear wiper/washer listed, hence, I was thinking relay or something else.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2013, 10:30 PM
Fast Bob's Avatar
Fast Bob Fast Bob is online now
Keeping it surreal
Location: Here, there, everywhere....
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 33,897
Mein Auto: 2004 330Ci ZHP 3 pedals
Quote:
Originally Posted by skiblueice View Post
Thanks for your reply Bob.....funny thing is I always check the fuses first thing in cases like this but when I looked at the glove box fuses and the corresponding list, there was NO rear wiper/washer listed, hence, I was thinking relay or something else.
There`s often more than one fuse box....check on the X3 Forum for more info.
__________________
The road goes ever onward....
(R.I.P. Jever)

*Please support the Wounded Warrior Project*

When faced with choosing between two evils, always go with the one you`ve never tried before....
Reply With Quote
  #7  
Old 01-21-2013, 02:02 PM
420drone 420drone is offline
Registered User
Location: canada
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mein Auto: 2002 x5 4.4i (new engine)
Unhappy

I've checked both the glove box, and rear access panel... all fuses pertaining to wipers and washers are fine. of course our dealership says change the motor but, I know the motor is fine.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-21-2013, 02:03 PM
420drone 420drone is offline
Registered User
Location: canada
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 7
Mein Auto: 2002 x5 4.4i (new engine)
Quote:
Originally Posted by skiblueice View Post
if I hear from either the forum or my Bimmer friends, I'll pass it along.
thnx btw
Reply With Quote
  #9  
Old 02-13-2013, 09:54 AM
Kel Kel is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Texas
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 212
Mein Auto: BMW 5
Any suggestions or the details schematics of how the rear washer for wiper works ( not the wiper but only the washer) and has the water supply line. E39 iT: the rear wiper works fine, but the washer no longer has any water coming out. Where is the fluid container for the rear?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Welcome to Bimmerfest > New Member Introductions
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms