Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)

E60 (2004 - 2010)
BMW 5-Series (E60 chassis) was first seen in the Unites States in the fall of 2003 with a 2004 Model Year designation. The E60 is now available as a 528i, 528xi, 535i, 535xi, 550i and a 535xi sports wagon! -- View the E60 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-21-2013, 09:57 AM
mista800 mista800 is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Mein Auto: 08 550i
Tranmission Malfunctions 08 550

Driving today on the hwy 80mph and the transmission malfunction requesting to reduce speed and of course it was a hard jerk. I pulled over and un cranked the car and the car is running great again..Im clueless what this may be.. Any Help will be appreciated..
codes showing: p0335 ,p0598,p9290
thanks

Last edited by mista800; 01-21-2013 at 10:48 AM. Reason: highlighted title
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 01-21-2013, 11:22 AM
H F H F is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Claremont California
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,497
Mein Auto: 2005 545i
Quote:
Originally Posted by mista800 View Post
Driving today on the hwy 80mph and the transmission malfunction requesting to reduce speed and of course it was a hard jerk. I pulled over and un cranked the car and the car is running great again..Im clueless what this may be.. Any Help will be appreciated..
codes showing: p0335 ,p0598,p9290
thanks
have ur battery and alternator checked, car gives out screwy codes when voltage is low ,,, mine started doen that , and my cluster lit up like a Christmas tree, a transmission malfunction code kept on poping up and stuck to a gear , restarted the car and it went away,,, then all the rest of the codes followed, take ur car to auto zone thell check ur battery and alternator for free,,,then go from there,,,,hopefully that's wat it is ,after I changed my alternator no more code pop ups. ,,,
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2013, 02:01 PM
mista800 mista800 is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Mein Auto: 08 550i
Thanks having both of them checked tomorrow will provide update afterward
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2013, 12:01 PM
mista800 mista800 is offline
Registered User
Location: Georgia
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Mein Auto: 08 550i
Had battery and alternator check and both were good. The crackshaft sensor was the issue now the 550i is running smooth again.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2013, 03:20 PM
H F H F is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Claremont California
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,497
Mein Auto: 2005 545i
Good to c ,,,,,, ur back in the race,,,,that's wired how trans malfunction pops up ,, when its the crankshaft sensor
__________________

Last edited by H F; 02-02-2013 at 03:42 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2013, 05:33 PM
Vapiano's Avatar
Vapiano Vapiano is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Maryland
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 155
Mein Auto: Dinan E60 M5 & 545i
I have experienced this a few times as well; last night in fact. What was the cost to fix the crankshaft sensor? Time for the warranty to do its job!
__________________
2004 545iA, Titansilber Metallic/Black Dakota, Sport, Premium & Cold Weather Packages, Navigation, Premium Sound, Logic 7, HL Washers, Active Steering/Suspension, PDC, Adaptive Bi-Xenon,Voice Command, Beltronics STiR +, 58% Full Tint, Smoked Side Markers, 19" Hyper Silver Avant Garde M359/Michelin PSS, M5 Trunk Finisher & iDrive Controller, Dinan Performance Mods: High Flow Intake & Throttle Body, S3 Engine Software, S1 Suspension, CF Front Strut Brace and High Flow Exhaust
Reply With Quote
  #7  
Old 02-03-2013, 05:55 PM
H F H F is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Claremont California
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,497
Mein Auto: 2005 545i
[QUOTE=Vapiano;7355518]I have experienced this a few times as well; last night in fact. What was the cost to fix the crankshaft sensor? Time for the warranty to do its job![/QUOTE
Do u know where the crank sensor is located on a 545? Also did a trany malfunction error pop up on ur 545 ?
__________________

Last edited by H F; 02-03-2013 at 05:58 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2013, 07:15 PM
pedro530 pedro530 is offline
Registered User
Location: clifton ,nj
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 9
Mein Auto: 530xi
Had the same issue doing about 80mph. $350 later and a new cranck shaft sensor and Im running smooth again..

Sent from my SPH-L710 using Bimmer App
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E60 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms