Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)

7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
The new re-designed 7 series F01 / F02 leads off the BMW Fxx chassis code!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-05-2013, 06:55 AM
BaranE BaranE is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Turkey
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
Mein Auto: '10 740Li
Cruise Control Error

I was driving on the Highway yesterday when this error popped up out of the blue and CC was disactivated. It started working again after I restarted the car. Did anyone else had this error before? Any ideas what might have caused it?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo 3.jpg
Views:	63
Size:	76.7 KB
ID:	364873  
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 03-05-2013, 10:03 AM
Juffe Juffe is offline
Registered User
Location: Finland
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 44
Mein Auto: F01 730d
If the traction control detects any bit of slippery road, i.e. the back wheels spin a little, CC is immediately deactivated. Might that be the cause?
__________________
F10 530d X-drive M-Sport & e90 325xiA & R1200RT
Ex:
F01 730dA
e65 730dA LCI Individual
e61 530dA LCI Edition Sport
e90 318iA
e60 530xdA LCI
e39 530dA Touring M-Sport
e46 316iA
e39 530dA Touring
e39 523iA Touring
e30 320i
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2013, 10:35 AM
BaranE BaranE is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Turkey
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
Mein Auto: '10 740Li
I doubt so. I was going pretty fast on the highway, no cars in front of me so car wasn't braking to keep the distance. road conditions were dry weather was sunny.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-05-2013, 03:32 PM
csmeance's Avatar
csmeance csmeance is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Daytona Beach
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,274
Mein Auto: 760Li
Quote:
Originally Posted by BaranE View Post
I doubt so. I was going pretty fast on the highway, no cars in front of me so car wasn't braking to keep the distance. road conditions were dry weather was sunny.
Does your car have active cruise control or the collision avoidance system? Sometimes they will hiccup and cause an issue like this. A simple restart of the CC system fixes it for me! Just press the button out, then back in to restart it.
__________________
2006 BMW 760Li - Alpine White w/ Creme-Beige
2004 Acura TL - Satin Silver/Quartz
2007 Acura MDX - Nimbus Grey/Taupe
2010 Honda Accord Basque Red/Beige
Reply With Quote
  #5  
Old 03-05-2013, 11:20 PM
BaranE BaranE is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Turkey
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
Mein Auto: '10 740Li
Yeap i have the acc. mine didnt restart till i stopped and restarted the engine. i was going pretty fast though. maybe one of the radars misread a signal. (cc was set on the max permissable speed)
Reply With Quote
  #6  
Old 03-08-2013, 02:32 AM
al7oot al7oot is offline
BiMMER4EVER
Location: UAE
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 110
Mein Auto: 750Li F02
what was your speed? OK since you have ACC I want to ask you if you activate the ACC and stopped in a traffic signal behind the car. shouldn't the car moving by it self if the car in front you moved ? because mine didn't move until i hit the throttle and resume !!!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-08-2013, 02:54 AM
BaranE BaranE is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Turkey
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 330
Mein Auto: '10 740Li
Quote:
Originally Posted by al7oot View Post
what was your speed? OK since you have ACC I want to ask you if you activate the ACC and stopped in a traffic signal behind the car. shouldn't the car moving by it self if the car in front you moved ? because mine didn't move until i hit the throttle and resume !!!
it was about 150mph (max you can set). i never use acc in city traffic because its like wild west out here. people cut in right in front of you all the time and car never has enough time to react.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - F01 / F02 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms