Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E85 / E86 Z4 (2003-2008)

E85 / E86 Z4 (2003-2008)
E85 Z4 Roadster, E86 Z4 Coupe, E85 Z4 M Roadster, and E86 Z4 M Coupe talk with our BMW gurus here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2013, 09:43 PM
navyjetmech navyjetmech is offline
Registered User
Location: Maryland
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 60
Mein Auto: Harley/Z4 3.0/Ram 1500
Soundplicity IPOD Intergration

I purchased a Soundplicity Iphone Intergration kit from Bavarian Soundwerks. It was VERY easy to install took me about 45 min. . It sounds great ,no static or interference of any kind. I can control song selection via the forward and backward buttons on the stereo. I also ordered a DSP adapter but I did NOT end up needing it, I am in the process of returning it. It also charges my Iphone. I have a 2003 z4 with business stereo, DSP feature and Navigation the kit did not interfere with any of those functions. I have enclosed links for a you tube video that walks you through the install.





Like I said soooo easy a monkey could do it.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 03-27-2013, 07:26 AM
AB1945 AB1945 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: The Villages FL
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 110
Mein Auto: '01 Z3 & '02 325i Wagon
I put the soundplicity iPod integrator in our 325i wagon last year. Just ordered another for the Z3 we just bought. Great sound and easy to install.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-27-2013, 08:19 AM
LarkHouston's Avatar
LarkHouston LarkHouston is offline
Doing the best I can
Location: Just another day in Paradise
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,055
Mein Auto: 2009 335i Coupe
I. unfortunately. am not having as good luck as you. In fact, the car is currently at a local sound shop trying to sort out the problems. Install is easy enough, however, the problem is that it will not stay connected. Plays for various periods of time and then disconnects on its own. Don't know if it is a problem with my radio, with the BSW device or what. I will update when we figure out the problem.
__________________
2009 335i e92
2013 Porsche Boxster S
2006 BMW Z4 3.0si- Gone, but not forgotten

Last edited by LarkHouston; 03-27-2013 at 08:22 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-27-2013, 11:41 AM
AB1945 AB1945 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: The Villages FL
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 110
Mein Auto: '01 Z3 & '02 325i Wagon
Google "ipod cuts out in car". It doesn't seem to be an uncommon problem - there is a possibility the ipod will cut out any time there is a variation in voltage. Have you checked with BSW as it sounds like something they may have dealt with before. Good luck with it.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-27-2013, 12:59 PM
LarkHouston's Avatar
LarkHouston LarkHouston is offline
Doing the best I can
Location: Just another day in Paradise
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,055
Mein Auto: 2009 335i Coupe
Quote:
Originally Posted by AB1945 View Post
Google "ipod cuts out in car". It doesn't seem to be an uncommon problem - there is a possibility the ipod will cut out any time there is a variation in voltage. Have you checked with BSW as it sounds like something they may have dealt with before. Good luck with it.
Yes, the sound shop is supposed to be conversing directly with BSW.
__________________
2009 335i e92
2013 Porsche Boxster S
2006 BMW Z4 3.0si- Gone, but not forgotten
Reply With Quote
  #6  
Old 04-04-2013, 03:10 PM
LarkHouston's Avatar
LarkHouston LarkHouston is offline
Doing the best I can
Location: Just another day in Paradise
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,055
Mein Auto: 2009 335i Coupe
Update: BSW said to unplug the Soundplicity, allow the capacitors to fully dissapate, and reconnect. Problem fixed for now. But I've just had the car back for a day. I will be interested to see if that fixes the problem on a long term basis or whether the problem returns. Because unplugging is not exactly a simple thing to do. Have to remove trunk lining, put my fat head and fat fingers in odd positions and then wait for a while and then put it all back together. I'll update again in a few weeks if it seems to be a permanent fix, sooner if not.
__________________
2009 335i e92
2013 Porsche Boxster S
2006 BMW Z4 3.0si- Gone, but not forgotten
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2013, 09:55 AM
silverfoxy silverfoxy is offline
Registered User
Location: MD
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Send a message via Yahoo to silverfoxy
Mein Auto: 00 328ci, 10 135i
LarkHouston how did this fix work for you? We are having the same problem in our Z4.
__________________
Because I deserve the best!!!!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2014, 04:34 PM
z4lover z4lover is offline
Registered User
Location: white plains new york
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
Mein Auto: z4
I would not suggest to use Soundplicity at all. The Bavsound just changed its name from DICE/Mediabridge. It causes you sound problems soon or later. I don't want to see another victim.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2014, 09:12 PM
navyjetmech navyjetmech is offline
Registered User
Location: Maryland
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 60
Mein Auto: Harley/Z4 3.0/Ram 1500
Quote:
Originally Posted by z4lover View Post
I would not suggest to use Soundplicity at all. The Bavsound just changed its name from DICE/Mediabridge. It causes you sound problems soon or later. I don't want to see another victim.
I have had mine installed for about a year still no problems.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2014, 10:52 AM
rmjames007 rmjames007 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Charlotte
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 266
Mein Auto: 2009 135i
I have the same model and have had no problems. I actually want to upgrade to the one that has bluetooth
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E85 / E86 Z4 (2003-2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms