Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)

E39 (1997 - 2003)
The BMW 5-Series (E39 chassis) was introduced in the United States as a 1997 model year car and lasted until the 2004 when the E60 chassis was released. The United States saw several variations including the 525i, 528i, 530i and 540i. -- View the E39 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-31-2013, 04:37 PM
Ari03e39 Ari03e39 is offline
Registered User
Location: Tampa,Fl
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 24
Mein Auto: 03 530i
Head unit test?

Anyone with info on how to test head unit to see if it is fried? Or a place that can repair? Started a thread to test amp all seems ok in the trunk. Still no sound.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 01-31-2013, 04:51 PM
JimLev JimLev is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: MA
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3,617
Mein Auto: 540/6, S60 Volvo, Tribeca
There is a fuse in the rear connector of the radio (cassette deck), did you check that?
Do you get any static from the speakers or are they silent?
__________________

2000 540/6 Slightly tweeked...everywhere
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2013, 05:05 PM
Ari03e39 Ari03e39 is offline
Registered User
Location: Tampa,Fl
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 24
Mein Auto: 03 530i
Little 10 red fuse. It's good. Not a crackle or sound to be heard. I do know non DSP and business cd.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2013, 08:27 AM
Dackelone Dackelone is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Bayern, Germany
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 118
Mein Auto: 535i v8
Have you've seen this?

Reply With Quote
  #5  
Old 02-01-2013, 08:33 AM
Ari03e39 Ari03e39 is offline
Registered User
Location: Tampa,Fl
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 24
Mein Auto: 03 530i
Thanks!!! That may be exactly what I need. Great info. Can I test to see if that's my problem or just buy it and hope?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-01-2013, 08:38 AM
Dackelone Dackelone is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Bayern, Germany
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 118
Mein Auto: 535i v8
Normally one or two channels of the internal amp fail. I am not sure how you can test when all four channels are dead. Maybe send your HU to a shop that can bench test it?

On my car I have one dead channel. I am about to install this in my e39 soon.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms