Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming

BMW Coding and Programming
Discuss coding options and features on your BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 03-06-2013, 08:39 PM
cn555ic cn555ic is offline
The Coder guy in N.Y
Location: New York, Brooklyn
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 423
Mein Auto: bmw
Update: Looks like N55 is a go as today I got word that 3 N55 from Cali got the flash and everything is working....Go and get yours flashed today!
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 03-11-2013, 07:01 AM
Alan L. Alan L. is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: East Coast
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,342
Mein Auto: LCI 550i Msport
Awesome find Steve!

Need to find this for the F10 chassis pronto!

Alan
__________________

2014 LCI 550i M Sport | 3D Design Front Spoiler | BMW Performance Black Kidney Grills | BMW Performance Trunk Spoiler | BMW Performance Gloss Black Diffuser | Painted Reflectors | Wincos 30% Tint | Supersprint Quad Exhaust | AC Schnitzer Springs | MORR VS8.2 Brushed Finished Wheels 20x10R and 20x9F | Michelin PSS Tires 245/35/20F 285/30/20R | M550d 16mm RSB |||More Photos of my car here|||
Reply With Quote
  #28  
Old 03-11-2013, 08:44 AM
rparik01 rparik01 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Princeton, NJ
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 111
Mein Auto: 2013 F10 535xi
Quote:
Originally Posted by Alan L. View Post
Awesome find Steve!

Need to find this for the F10 chassis pronto!

Alan
+1.... Steve, it sounds like I'm coming back to Brooklyn. Hope you can make some time for me when this comes out.
__________________
2013 535xi Carbon Black on Cinnamon Brown w/ Anthracite Wood, M-Sport, Cold Weather, Premium, Drivers Assistance, Tech, Sport Auto Trans., Multi-Contour Seats, Premium Hifi (Ordered 12/22, Finished Production 1/16, Took Delivery 2/18)

2004 E60 545i Silver Grey on Black, 6-Spd, Sport, Cold Weather, L7, Comfort Seats, Rear Heated Seats, 30% tint all around (Sold)
Reply With Quote
  #29  
Old 04-15-2013, 11:00 AM
dknl dknl is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Mein Auto: 135i
anyway to go back to stock flash?

Tried it for a week and it's a lil too sluggish when going from a stop for me in D or sport since it climbs the gears way too fast and when you want to just get it going faster, it is in too high a gear at such low rpm that it feels weird....seems stock was peppier in this regard.
Reply With Quote
  #30  
Old 04-15-2013, 11:52 AM
cn555ic cn555ic is offline
The Coder guy in N.Y
Location: New York, Brooklyn
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 423
Mein Auto: bmw
Quote:
Originally Posted by dknl View Post
anyway to go back to stock flash?

Tried it for a week and it's a lil too sluggish when going from a stop for me in D or sport since it climbs the gears way too fast and when you want to just get it going faster, it is in too high a gear at such low rpm that it feels weird....seems stock was peppier in this regard.
If you like how D drove before then this flash is definitely not for you. If you like the power output and the jerkiness of the transmission in D mode from before, again this flash is not for you. You will be the 2nd person out of THOUSANDS who have flashed over and want to return to stock. S mode changes gears as far as you press the throttle...If you use to driving conservative I am surprised you dont like it...In S mode the car is an animal and you say it changes gear too quickly would lead me to believe you really dont get on the car all that much and not performance driven like most who flash it over to Alpina tranny software....Yes it can be done as easily as it was flashed over. The person who flashed it for you, or yourself should have recorded the old ZB number...Just do the same steps this time but instead of using 7615835 use your old ZB number....If you dont know it just use 7601492
__________________

Last edited by cn555ic; 04-15-2013 at 11:55 AM.
Reply With Quote
  #31  
Old 04-15-2013, 12:13 PM
dknl dknl is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Mein Auto: 135i
Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
If you like how D drove before then this flash is definitely not for you. If you like the power output and the jerkiness of the transmission in D mode from before, again this flash is not for you. You will be the 2nd person out of THOUSANDS who have flashed over and want to return to stock. S mode changes gears as far as you press the throttle...If you use to driving conservative I am surprised you dont like it...In S mode the car is an animal and you say it changes gear too quickly would lead me to believe you really dont get on the car all that much and not performance driven like most who flash it over to Alpina tranny software....Yes it can be done as easily as it was flashed over. The person who flashed it for you, or yourself should have recorded the old ZB number...Just do the same steps this time but instead of using 7615835 use your old ZB number....If you dont know it just use 7601492
THANKS for the info on flashing back to stock

I guess it really depends on how you drive and personal preference for this flash. I have to admit, S or M mode does change gears super quick and is downright way better than stock. I just don't enjoy the D mode on the flash. For me, I usually like to drive in D when just putting around conservatively and for me, this mode is probably used about 60-70% of the time to save gas. At a light change and starting to accelerate, the car is in 4th by 40km/hr already and then when i want to just accelerate a little faster, it feels sluggish and i have to push down on throttle alot more than before to get it going faster to the point that the kickdown engages....before the flash, the car would just accelerate quickly without having to kickdown or anything because it would be in lower gear higher rpms.

Thanks again for info and everything you have already provided to the community!
Reply With Quote
  #32  
Old 05-01-2013, 03:52 AM
MLLL MLLL is offline
Registered User
Location: GB
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Mein Auto: BMW 335i
Does anyone know how to flash this alpina software back to OEM software?
I just want to know for the future
Reply With Quote
  #33  
Old 05-01-2013, 05:25 AM
icuc's Avatar
icuc icuc is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Wisconsin
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 431
Mein Auto: 2012 X5, 2012 MINI ALL4
Re: Alpina B3 Flash for TCU

Read the post #30
__________________
BMW Coding in Wisconsin, Remote Coding and Coding setup, 2014 BMW On-Board Navigation System Update (CIC/NBT) - www.bmwminicoding.com
Reply With Quote
  #34  
Old 05-06-2013, 06:25 AM
dknl dknl is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Mein Auto: 135i
would be cool if launch control was possible with a flash
Reply With Quote
  #35  
Old 05-17-2013, 12:02 AM
PabloStrong PabloStrong is offline
Registered User
Location: Germany
 
Join Date: May 2013
Posts: 16
Mein Auto: E90 335i LCI '09
Hi folks,

i got a problem there.
My Car: E90 335i LCI N54 from 12/2009.

Just before flashing i get an error (see attached files).
I used SPDaten v48.
Everything else works just fine (INPA, Tool32, NCS Expert...)
Coding is still working.

WinKFP Setup seems fine -> I can go through the DIY without a Problem.
After pressing the button for flashing i get the Message "You can Flash 62 more times...".
To that point everything is fine.
3 sec later i get that error.

"SECURITY ACCESS DENIED" <- Sounds a bit weird.
"ECU CONDITIONS NOT CORRECT" <- ?!

I'm wondering because like i said everything else works just fine...

Luckily my Gearbox is still working

Pls help me
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	108
Size:	46.6 KB
ID:	376920   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	90
Size:	42.1 KB
ID:	376921  
Reply With Quote
  #36  
Old 05-17-2013, 03:23 AM
PabloStrong PabloStrong is offline
Registered User
Location: Germany
 
Join Date: May 2013
Posts: 16
Mein Auto: E90 335i LCI '09
Someone got this problem too in the 7th-series forum.
I'm going to change the configuration of WinKFP for fast baud rate and see what happens.

Edit: Still doesn't work

Last edited by PabloStrong; 05-17-2013 at 10:33 AM. Reason: too many posts
Reply With Quote
  #37  
Old 05-17-2013, 11:12 AM
PabloStrong PabloStrong is offline
Registered User
Location: Germany
 
Join Date: May 2013
Posts: 16
Mein Auto: E90 335i LCI '09
Attached my WinKFP Settings.
Do i have to change API-Tracelevel ect.?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	123.jpg
Views:	117
Size:	59.4 KB
ID:	376997  

Last edited by PabloStrong; 05-18-2013 at 07:59 AM.
Reply With Quote
  #38  
Old 05-17-2013, 04:15 PM
cn555ic cn555ic is offline
The Coder guy in N.Y
Location: New York, Brooklyn
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 423
Mein Auto: bmw
Quote:
Originally Posted by PabloStrong View Post
Attached my WinKFP Settings.
Do i have to chance API-Tracelevel ect.?
hey pablo...Email me man...I will get it working for you

ccnoner@aol.com
__________________
Reply With Quote
  #39  
Old 05-18-2013, 07:58 AM
PabloStrong PabloStrong is offline
Registered User
Location: Germany
 
Join Date: May 2013
Posts: 16
Mein Auto: E90 335i LCI '09
Thx!

email sent
Reply With Quote
  #40  
Old 06-16-2013, 04:07 PM
dl123 dl123 is offline
Registered User
Location: Sac
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
Mein Auto: 2007 335i
Hello, looks like this flash is really worth to do, yet I am one of the unlucky ones whose 335 I is older that 03/7.... I would like to know why this flash will not work for cars older than 03/07. Thank you in advance.
Reply With Quote
  #41  
Old 07-26-2013, 10:36 AM
Rob1024 Rob1024 is offline
Registered User
Location: Fords NJ
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Mein Auto: 2008 335i coupe
Alpina tcu flash

Going to get it done this sat pm in Brooklyn NY. Just a short drive from nj. Can't wait.
Thanks to cn555ic for quick response and answer to all my questions
This guy is confident and really knows his stuff. Will post my review soon after the flash is done
Also,the price is great and it's really no brainer for a moded AT cars as I am sure it wil shave a couple of tens on the 1/4 run.
Reply With Quote
  #42  
Old 08-08-2013, 03:53 PM
rezin8 rezin8 is offline
Registered User
Location: Columbus, OH
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Mein Auto: 2010 335xi
I just did mine this afternoon and it worked great. Thanks for the writeup! If there's anyone in Ohio that's interested in getting it done, hit me up.
Reply With Quote
  #43  
Old 08-22-2013, 01:23 PM
coolbho3k coolbho3k is offline
Registered User
Location: Michigan
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 19
Mein Auto: 2007 BMW 335xi
I just did this flash and it's great
Reply With Quote
  #44  
Old 09-04-2013, 12:37 PM
pepperkid pepperkid is offline
Registered User
Location: South Dakota
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Mein Auto: 09 335xi
Quote:
Originally Posted by PabloStrong View Post
Hi folks,

i got a problem there.
My Car: E90 335i LCI N54 from 12/2009.

Just before flashing i get an error (see attached files).
I used SPDaten v48.
Everything else works just fine (INPA, Tool32, NCS Expert...)
Coding is still working.

WinKFP Setup seems fine -> I can go through the DIY without a Problem.
After pressing the button for flashing i get the Message "You can Flash 62 more times...".
To that point everything is fine.
3 sec later i get that error.

"SECURITY ACCESS DENIED" <- Sounds a bit weird.
"ECU CONDITIONS NOT CORRECT" <- ?!

I'm wondering because like i said everything else works just fine...

Luckily my Gearbox is still working

Pls help me
I am having this same exact problem.
Reply With Quote
  #45  
Old 09-04-2013, 12:46 PM
rezin8 rezin8 is offline
Registered User
Location: Columbus, OH
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Mein Auto: 2010 335xi
Quote:
Originally Posted by pepperkid View Post
I am having this same exact problem.
Don't cut and paste you VIN. Also, make sure you're using the correct daten version.
Reply With Quote
  #46  
Old 09-04-2013, 06:46 PM
cn555ic cn555ic is offline
The Coder guy in N.Y
Location: New York, Brooklyn
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 423
Mein Auto: bmw
Quote:
Originally Posted by rezin8 View Post
Don't cut and paste you VIN. Also, make sure you're using the correct daten version.
It has nothing to do with the VIN...The process of configuring Winkfp coupled with incorrect configurations of the laptop will cause this error which will make the car inoperable until its flash correctly.
__________________
Reply With Quote
  #47  
Old 09-04-2013, 06:49 PM
rezin8 rezin8 is offline
Registered User
Location: Columbus, OH
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Mein Auto: 2010 335xi
Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
It has nothing to do with the VIN...The process of configuring Winkfp coupled with incorrect configurations of the laptop will cause this error which will make the car inoperable until its flash correctly.
I was having the Security issue when cutting and pasting the VIN. When I typed in the VIN, it cleared that problem up. Now, I'm not sure if it was the same security issue, but it was worth a shot without having any further information.
Reply With Quote
  #48  
Old 11-11-2013, 11:39 AM
agatazit agatazit is offline
Registered User
Location: Italia
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Mein Auto: E91 - 320d
@cn555ic
Please help, I have the same error. What are the right settings of laptop/winkfp. Thanks
Reply With Quote
  #49  
Old 11-12-2013, 04:44 AM
cn555ic cn555ic is offline
The Coder guy in N.Y
Location: New York, Brooklyn
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 423
Mein Auto: bmw
Quote:
Originally Posted by agatazit View Post
@cn555ic
Please help, I have the same error. What are the right settings of laptop/winkfp. Thanks
pm sent.
__________________
Reply With Quote
  #50  
Old 11-20-2013, 03:43 AM
aminsaad aminsaad is offline
Registered User
Location: egypt
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Mein Auto: e60
same problem please help

same problem please help

Quote:
Originally Posted by PabloStrong View Post
Hi folks,

i got a problem there.
My Car: E90 335i LCI N54 from 12/2009.

Just before flashing i get an error (see attached files).
I used SPDaten v48.
Everything else works just fine (INPA, Tool32, NCS Expert...)
Coding is still working.

WinKFP Setup seems fine -> I can go through the DIY without a Problem.
After pressing the button for flashing i get the Message "You can Flash 62 more times...".
To that point everything is fine.
3 sec later i get that error.

"SECURITY ACCESS DENIED" <- Sounds a bit weird.
"ECU CONDITIONS NOT CORRECT" <- ?!

I'm wondering because like i said everything else works just fine...

Luckily my Gearbox is still working

Pls help me
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > The Best of Bimmerfest! > BMW Coding and Programming
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms