Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)

E39 (1997 - 2003)
The BMW 5-Series (E39 chassis) was introduced in the United States as a 1997 model year car and lasted until the 2004 when the E60 chassis was released. The United States saw several variations including the 525i, 528i, 530i and 540i. -- View the E39 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-28-2013, 08:37 AM
dixiebuyer dixiebuyer is offline
Registered User
Location: Mississippi
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mein Auto: 540i
Radio / Cassette no sound, cd fine

1998 540i with DSP. I pulled the MID and Cassette units, checking the fuse in the cassette unit. Both are fine. The radio and cassettes both power up, scan etc. Seem to function fully.

But no sound.

However, when I play CDs I have sound.

I reseated all wiring to the amp. Reseated all fuses to radio. Any other ideas?
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 04-29-2013, 06:00 PM
dixiebuyer dixiebuyer is offline
Registered User
Location: Mississippi
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mein Auto: 540i
tried unhooking battery and pulling fuses still nothing. bumping for hope.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2013, 07:47 AM
Reefin' Dude Reefin' Dude is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Durham, NC
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 240
Mein Auto: 02 540it
do you have Nav? when trying different ways to connect my Parrot. i found that if i connected into the bus at the BM53 i would only get sound from the radio and nothing else. it seems some parts of the sound path are analog most of the way. it sounds like the 6pin connector for DSP for the CD is fine (directly into the DSP amp and controller) while the analog side is not getting to the DSP amp and controller. have you wired anything new into the system?

G~
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2013, 06:15 PM
dixiebuyer dixiebuyer is offline
Registered User
Location: Mississippi
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 44
Mein Auto: 540i
No NAV and nothing new added to the system. Thanks for the response. Currently looking for an AMP if anyone has one.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E39 (1997 - 2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms