Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-24-2013, 04:24 PM
lthomasbscnmt lthomasbscnmt is offline
Registered User
Location: Alabama
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Mein Auto: 2004 X5
New (to me) X5 Woes! Please help



I recently purchased a 2004 X5. everything worked great at time of purchase.

About 2 weeks into ownership, I was house shopping on a hot summer day in Bama. The 12 yo boy was tired of looking at houses and requested to stay in the car. We were in the house about 15 minutes. When I came back to the car, the air was blowing hot. We drove to the next house and I turned the car off. Nothing abnormal except air blowing hot

Came out from the house and there was a small sized spot of antifreeze...the expansion tank had cracked...I also learned later that the coolant thermostat was broken (which I assume caused the tank to crack?) . I drove the car home about 6 miles from the last house. No overheating issues, but the air never would get cold.

I have replaced the expansion tank and coolant thermostat...which for a novice was rather enjoyable experience.

Can anyone give me some guidance on the A/C issue?

I checked the fuses in the glove box. everything seems ok. The compressor does not seem to be kicking on.

Thanks from a newb!
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 06-30-2013, 04:49 PM
upallnight upallnight is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Crook County
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 508
Mein Auto: BMW, Lotus, Porsche
Did you check the 50 amp fuse in the glove compartment to see if it is blown? The fuse is for the aux fan in front of the radiator. You may haver to get the truck scan to see if there are any error code(s). A bad aux fan will have a code, but it will not set of the SES or CEL. light.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms