Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)

E28 (1982 - 1988)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-15-2013, 04:58 PM
reaper533 reaper533 is offline
Registered User
Location: nebraska
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Mein Auto: 84 533i
84 533i spark trouble fuel maybe?

car just turns over not even a pop or sputter nothing checked coil with meter seems like the numbers are in area they should be and also put a plug in a plug wire the grounded to valve cover to check for spark wile turning it over but had no luck it seems what should i check next
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 07-15-2013, 07:18 PM
catso's Avatar
catso catso is offline
catso
Location: Chicago
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,854
Mein Auto: 2000 323i, 1988 528e
Quote:
Originally Posted by reaper533 View Post
car just turns over not even a pop or sputter nothing checked coil with meter seems like the numbers are in area they should be and also put a plug in a plug wire the grounded to valve cover to check for spark wile turning it over but had no luck it seems what should i check next
The distributor cap, rotor, and coil wire.
__________________
Don't be gormless; get some gorm!
![/I][/FONT]
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2013, 05:47 PM
reaper533 reaper533 is offline
Registered User
Location: nebraska
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Mein Auto: 84 533i
%#$@%#@%@$ freaking out !#@$#@%%#$%@HELP

ive replaced the releif relay distributor cap and rotor coil and coil wire fuel pump just cause it was laying around whats really furked is that i replace that relay and the thing started right up then went to get in it to go to work wouldnt start then when i got home from work it started rite up then since i replaced all this it wont start at all used a copper wire the same size as the coil to distrutor and no change whatsoever
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2013, 07:38 PM
catso's Avatar
catso catso is offline
catso
Location: Chicago
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,854
Mein Auto: 2000 323i, 1988 528e
Quote:
Originally Posted by reaper533 View Post
ive replaced the releif relay distributor cap and rotor coil and coil wire fuel pump just cause it was laying around whats really furked is that i replace that relay and the thing started right up then went to get in it to go to work wouldnt start then when i got home from work it started rite up then since i replaced all this it wont start at all used a copper wire the same size as the coil to distrutor and no change whatsoever
Could be a loose or corroded connection somewhere. Sometimes wires and terminals corrode under the insulation where it's difficult to detect. Try working on the wires and connections to the relay that seemed to solve your problem earlier. You may want to check your reference and speed sensors too. They are on the driver's side of the bellhousing.
__________________
Don't be gormless; get some gorm!
![/I][/FONT]

Last edited by catso; 08-27-2013 at 07:44 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-28-2013, 03:46 AM
south26 south26 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dayton, OH
 
Join Date: May 2009
Posts: 648
Mein Auto: 535i 1989
I would guess the main relay, fuel relay or the reference sensors in the tranny. if your horn works you can use the horn relay in place of the fuel relay.

Andy
Reply With Quote
  #6  
Old 08-28-2013, 03:32 PM
reaper533 reaper533 is offline
Registered User
Location: nebraska
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Mein Auto: 84 533i
looking at main relay next man im about to freak on this damn thing
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2013, 09:47 PM
reaper533 reaper533 is offline
Registered User
Location: nebraska
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 7
Mein Auto: 84 533i
checked the sensors good so far had some dry oil type of build up on the ends of them other then that no hair line cracks or anything but my buddy says that they usually come apart from the inside everyone is saying if it isnt this relay that its the brain box in the glove box i took a meter to it to test the continuety on the pins to the brain box theres like 24 PINS and all but three had continuety or however u spell that should all of them have that i dont know but the main relay should be here tomorrow and if its not that i need a brain box i guess man this car is really ****in with me
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms