Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)

E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
BMWs throw back to the iconic 2002, with a renewed form and function. The smallest car in BMW's line up but still packs a punch. Available in coupe or convertible, powered by either an inline 6 in the 128 or the twin turbo rocket sled 135.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2014, 08:39 AM
Sy999 Sy999 is offline
Registered User
Location: Botswana
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 12
Mein Auto: 120i
Funny noise after starting

In the morning my car will start well but after engaging in to drive or reverse it will make some chain line noise. After warming the noise will go, I have realized that it does these after parking for a long time or when the engine is not warm.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 01-18-2014, 03:03 AM
katelara katelara is offline
Registered User
Location: newyork
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Send a message via ICQ to katelara
Mein Auto: honda5475
I Have a 2008 135i which I bought new and have recently noticed some strange things going on. It has always made a humming sound when the remote fob is used to, for example, open the trunk and I assumed that is normal--perhaps waking up the computer (?). Several weeks ago my wife noticed that it was making a similar sound while sitting in the garage, undisturbed for at least several hours. I opened and shut the door and the sound stopped.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2014, 10:31 PM
kruz07 kruz07 is offline
Registered User
Location: New york
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 9
Mein Auto: 2009 135i
I was concerned about the samething, but apparently it's normal for a twin turbo.... It does that until the oil fully circulates.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2014, 10:39 PM
Sy999 Sy999 is offline
Registered User
Location: Botswana
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 12
Mein Auto: 120i
Finally i got a solution, i went through 3 series forums and found that its an alternator pulley and i replaced nd my car is fine nw. The pulley has got some bearings i think as it ages it looses grease inside.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 1 Series / 2 Series > E82 / E88 1 Series (2008 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms