Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)

E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
The E9X is the 4th evolution of the BMW 3 series including a highly tuned twin turbo 335i variant pushing out 300hp and 300 ft. lbs. of torque. BMW continues to show that it sets the bar for true driving performance! -- View the E9X Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2014, 11:19 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,111
Mein Auto: 2009 335i
No problems with 335i...need help

I'm not sure what to do. I have done all the scheduled maintenence I could do myself up until now and am not having any problems. What am I doing wrong here? Do I need a new battery? I hve 54k on a 335i with JB4 and Methanol Injection with FSB controller. Car starts right up and goes then goes very fast at times. At 54K miles it seems like the same car I test drove at 2300k miles. I recently changed my serpentine belt, oil, filter, and ZF Trans fluid. Just need to do my differential next. Maybe that will screw it up? Guys, I'm really stuck here...
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 06-09-2014, 11:23 PM
Downbs Downbs is offline
Registered User
Location: Avondale, AZ
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 33
Mein Auto: 1956 Beetle
I don't see a problem statement here.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2014, 11:29 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,111
Mein Auto: 2009 335i
Sorry. I was thinking about letting my oil changes go past 7k miles. Maybe I'll have a problem I can then post. Need something to work on during my days off other than washing it.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2014, 11:31 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,111
Mein Auto: 2009 335i
Quote:
Originally Posted by Downbs View Post
I don't see a problem statement here.


Sent from BimmerApp mobile app
Thanks for the help Downbs. I'll look into it.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-10-2014, 12:26 AM
Downbs Downbs is offline
Registered User
Location: Avondale, AZ
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 33
Mein Auto: 1956 Beetle
That's what I'm here for.


Sent from BimmerApp mobile app
Reply With Quote
  #6  
Old 06-10-2014, 03:39 AM
Zeichen311's Avatar
Zeichen311 Zeichen311 is online now
Lost but making good time
Location: Here, there or in transit
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,504
Mein Auto: '11 335xi Sedan
Quote:
Originally Posted by sptt144 View Post
At 54K miles it seems like the same car I test drove at 2300k miles.
No problems? Your odometer is running backwards--and, unless I miss my guess, at a substantially accelerated rate. Get it fixed ASAP, before it rolls over!

__________________
2011 335xi Individual 6MT - Azurite Black Metallic / Oyster & Black / Anthracite Maple + all the good stuff

   N47 35' 30.13" E11 10' 33.36" - End of break-in...you can guess what came next. BMW CCA
Reply With Quote
  #7  
Old 06-10-2014, 04:29 AM
CALWATERBOY DUE's Avatar
CALWATERBOY DUE CALWATERBOY DUE is offline
Reregistered User
Location: Fog City, California
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,279
Mein Auto: 09 E93 335i somewhat mod
.

Is there an echo in here?


Reply With Quote
  #8  
Old 06-10-2014, 10:00 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,111
Mein Auto: 2009 335i
Must be in a time warp. Two stupid posts on the same night? Don't even know how that happened but I'm sure someone will explain it shortly. My apologies.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-11-2014, 12:46 PM
kunal_D's Avatar
kunal_D kunal_D is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Toronto, Canada
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,560
Mein Auto: 2008 335i Sport 6MT
Quote:
Originally Posted by sptt144 View Post
I'm not sure what to do. I have done all the scheduled maintenence I could do myself up until now and am not having any problems. What am I doing wrong here? Do I need a new battery? I hve 54k on a 335i with JB4 and Methanol Injection with FSB controller. Car starts right up and goes then goes very fast at times. At 54K miles it seems like the same car I test drove at 2300k miles. I recently changed my serpentine belt, oil, filter, and ZF Trans fluid. Just need to do my differential next. Maybe that will screw it up? Guys, I'm really stuck here...
I had my fair share of issues mostly covered under CPO, but those issues didn't start occurring till I passed 60K miles. Just saying.
__________________

08' E90 335i, Sport, Premium, Logic 7, 6-spd
01' 330i TiAG, ZSP, ZPP, ZCW, 5spd - R.I.P 04/12- gone but not forgotten.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-11-2014, 01:26 PM
need4speed's Avatar
need4speed need4speed is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: South Carolina
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,589
Mein Auto: 09 335Cabrio zsp/11 335d
Enjoy it while it lasts! N4S
Reply With Quote
  #11  
Old 06-11-2014, 02:11 PM
ctuna ctuna is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: usa
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,353
Mein Auto: 325xi wagon
Maybe you should borscope your Intake Valves.

Maybe you should borscope your Intake Valves if you haven't done that
already.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-11-2014, 11:34 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,111
Mein Auto: 2009 335i
Quote:
Originally Posted by kunal_D View Post
I had my fair share of issues mostly covered under CPO, but those issues didn't start occurring till I passed 60K miles. Just saying.
Great....I just jinxed myself and I'm loser like that. It will happen to me. On a positive note, putting in the Akebono brake pads on the front tomorrow so I will truly see if there is a brake dust difference. And, I am having the intake valves blasted before 60K. Car is still fast and powerful but quite as responsive as it used to be. Thanks for the advice!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms