Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)

E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
The E9X is the 4th evolution of the BMW 3 series including a highly tuned twin turbo 335i variant pushing out 300hp and 300 ft. lbs. of torque. BMW continues to show that it sets the bar for true driving performance! -- View the E9X Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-01-2014, 10:20 PM
Bigrob126 Bigrob126 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Las Vegas
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 211
Mein Auto: 2010 328i Coupe Auto
Electronic smell through vents

So I have been getting a smell coming in as soon as I turn on my blower fan. With or without AC on. The best way I can describe the smell is it seems like a hot circuit board type smell. Not burning though. If you've smelled an burned circuit board, you no how intense that is. It's not that type smell. I'm thinking maybe the blower motor? I'm also wondering if my CPO warranty would cover the blower motor. I know some electronics are excluded. I need to check my warranty book.

From what I see, the blower motor in not one of the items on the "Not Covered" list.
__________________


Rob

Last edited by Bigrob126; 09-01-2014 at 10:37 PM.
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-02-2014, 06:59 AM
fdriller9 fdriller9 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NJ/Philly
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,090
Mein Auto: '06 AW 330xi
AC components are normally not covered under CPO.
__________________

| LCI Msport Conversion | Custom Kevlar/Carbon Fiber Wind Splitter | Exotic Tuning Front Lip | H&R Coilovers | M3 Subframe Bushings | E93 M3 23.6mm Rear Sway Bar | Whiteline 27mm Front Sway Bar | Ground Control Camber Kit | L7 | Hand-Made LED Angel Eyes | Breyton GTS-R | Bridgestone Pole Position S-04 | CarPC with Centrafuse Front End | Alpine MRP-M500 | Custom LED Reverse Lights | OEM Blacklines | BMW Performance Trunk Spoiler |
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2014, 09:23 PM
sptt144 sptt144 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, Ca.
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,083
Mein Auto: 2009 335i
Dealer replaced my AC Evaporator under CPO at 55K miles and said that leaks from it caused the vent smell. 5K miles ago. That's all I know
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2014, 09:33 PM
CALWATERBOY DUE's Avatar
CALWATERBOY DUE CALWATERBOY DUE is offline
Reregistered User
Location: Fog City, California
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,063
Mein Auto: 09 E93 335i somewhat mod
.

You shall soon know if the magic smoke has been released.

Anything....amiss?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2014, 09:57 PM
Bigrob126 Bigrob126 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Las Vegas
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 211
Mein Auto: 2010 328i Coupe Auto
It's kinda strange....the smell is there as soon as the air comes out of the vents, even when the car has sat in the garage over night. Nothing has time to get hot, and as time goes by, like 2 minutes pass, the smell seems to disappear.... As I've stated, this is without the AC on...
__________________


Rob
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2014, 07:02 AM
fdriller9 fdriller9 is online now
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NJ/Philly
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,090
Mein Auto: '06 AW 330xi
Have you tried removing your microfilter and seeing if there is any debris in there or fluids?

Maybe try replacing the filter
__________________

| LCI Msport Conversion | Custom Kevlar/Carbon Fiber Wind Splitter | Exotic Tuning Front Lip | H&R Coilovers | M3 Subframe Bushings | E93 M3 23.6mm Rear Sway Bar | Whiteline 27mm Front Sway Bar | Ground Control Camber Kit | L7 | Hand-Made LED Angel Eyes | Breyton GTS-R | Bridgestone Pole Position S-04 | CarPC with Centrafuse Front End | Alpine MRP-M500 | Custom LED Reverse Lights | OEM Blacklines | BMW Performance Trunk Spoiler |
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2014, 07:30 AM
Bigrob126 Bigrob126 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Las Vegas
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 211
Mein Auto: 2010 328i Coupe Auto
Quote:
Originally Posted by fdriller9 View Post
Have you tried removing your microfilter and seeing if there is any debris in there or fluids?

Maybe try replacing the filter
I have the burger filters installed. I cleaned them a week ago just to see if it would make a difference.
__________________


Rob
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms