Burning smell during start/stop Feature - Bimmerfest - BMW Forums



Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X1 E84 (2011 - 2015)

X1 E84 (2011 - 2015)
First generation BMW X1 availbe as a X1 28i with either sDrive (RWD) or xDrive (AWD) or the US exclusive I6 N55 powered X1 35i xDrive.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-29-2020, 11:36 PM
Tpilot Tpilot is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 1
Mein Auto:
Burning smell during start/stop Feature

Hello I have a 2013 X1 and I noticed the other day a odd burning smell. I didn't see any smoke anywhere but I went ahead and check both my oil and coolant levels and they were good. The following day I noticed the smell when driving again but this time I noticed it during start/stop feature the car has to save gas. It is turned on by default. I turned it off after I smelled the burning and it seem to resolve on the rest of the way home. I was thinking it may be the belt burning but when I checked the belts that I could see it all looked fine. Does anybody know what might be going on? There are no codes on the dash and the trim I have is the S drive 28i
Reply With Quote
Reply

See More Related BMW Stories


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X1 E84 (2011 - 2015)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© 2001- VerticalScope Inc. All rights reserved.