Radio Loses DAB Signal - Bimmerfest - BMW Forums



Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)

E89 Z4 (2009 - current)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-23-2017, 08:01 AM
TheBows TheBows is offline
Registered User
Location: Nottingham
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 12
Mein Auto: Z4
Radio Loses DAB Signal

Hello,

My radio regularly lose its DAB signal. Personally I think the signal is just fine because I can be in the same place on different days, and sometimes I have a signal and sometimes I don't.

Anyone with an opinion? I also think that when on FM radio it fails to re-tune to the strongest signal.


Thanks


Stephen

Last edited by TheBows; 12-23-2017 at 10:35 PM.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-01-2018, 11:00 PM
BEE13 BEE13 is offline
Registered User
Location: Hampshire, UK
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 2
Mein Auto: Z4 28i
Did you (or anyone else) ever find the cause or cure for this problem? It's just starting happening on mine. Odd because it's been fine for the 2 years I've owned it then, yesterday, it was searching for a signal much more than playing the DAB radio.
Z4 28i 2014
Thanks. Brian
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2018, 10:01 AM
sad_old_man sad_old_man is offline
Registered User
Location: Blackpool
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 38
Mein Auto: Z4 3.5is
DAB radio is as much use as a bucket with a hole in it! If you are stationary and get a signal then fine but as soon as you move you get the error message. I cant personally see any difference between FM and DAB but maybe that's just me?
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 05-12-2018, 08:32 AM
BEE13 BEE13 is offline
Registered User
Location: Hampshire, UK
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 2
Mein Auto: Z4 28i
If that's the case, my bucket has been completely holeless since purchase but has developed a leak now.

DAB radio reception has been excellent until my original post. Since then, it's been showing 4 bars on the signal strength meter but with "No Signal" against it and no sound at all.

Any ideas?

Brian
Reply With Quote
Reply

See More Related BMW Stories

Tags
dab, fm, loses signal, radio, re-tune, signal


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Z Series > E89 Z4 (2009 - current)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
© 2001- VerticalScope Inc. All rights reserved.