Only 9v to coil, no spark HELP - Bimmerfest - BMW Forums



Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)

E28 (1982 - 1988)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-03-2018, 09:38 AM
Makuch Makuch is offline
Registered User
Location: ON, Canada
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 4
Mein Auto: 1988 535is
Only 9v to coil, no spark HELP

So Iíve been trying to get my 1988 535is M/T going and have had nothing but issues because of the PO repairs.. I have recently replaced the fuel pump and filter, all the relays and fuses checked all my grounds in the engine bay but all the car does is crank. I tested the ignition coils ohm values and they checked out as good. With the ignition on I get 9.2v at the coil and when I crank it doesnít produce a spark.. I know the ignition signal is sent through the ECU pin#1, is it possibly not sending the ground to spark? I am out of ideas. I also swapped another ECU in and it made no difference.
Reply With Quote
Reply

See More Related BMW Stories


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 5 Series > E28 (1982 - 1988)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
© 2001- VerticalScope Inc. All rights reserved.