BimmerFest BMW Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 137 Results
  1. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hello guys! Yesterday I was driving my car when I felt a small bump coming from the shift gearbox, right away the car lost power. the RPM went up but the speed of the car was limited... It seems to me that this is a wear of the clutch system. Ive had this car since january this year only. I...
  2. X3 E83 (2004 - 2010)
    I was driving this afternoon, and went to shift from 1st to 2nd when the shifter felt a little off. I now can not engage 2nd, 4th, or 6th gears. The other gears (R,1,3,5) do engage, but it's harder to put it back in neutral. Has this ever happened to anyone? Thanks in advance for any advice.
  3. X3 E83 (2004 - 2010)
    I had plugged cats on my 2004 BMW X3 and when driving home from work it started making a nice exhaust leak sound. Went ahead and replaced the cats and noticed the sound is still there. The sound is coming from the back of the engine and out of the hole (see picture) does anyone know what that...
  4. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi all, 2008 X3 E83 3.0si (N52) 110,000mi Last weekend I had an incident pulling off from the light pretty aggressively. I blew a large cloud of white smoke that hung around. Concerned I pulled over and noted the car was idling poorly with CEL illuminated. I pulled codes and got a cyl 4&6...
  5. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi, on my 2006 X3 I'm receiving the DTC code 0005 Temp. Sensor, Seat Heating, Left. Open Circuit. The passenger side works great, just not the driver seat. I pulled and replaced the fuses - no joy. I'm not sure how to go about diagnosing the problem past there. Any suggestions before I...
  6. X3 E83 (2004 - 2010)
    Car has been well maintained by the previous owner. Right now at 270,000km and running well for being a 2007 model. I have two concerns though: There's a slight jolt between 1st and 2nd gear and again between 4th and 5th. Happens when I start driving so the car isn't full warmed up but is...
  7. X3 E83 (2004 - 2010)
    So I’ve had this issue going on for quite a while now where my driver headlight (Low beam) doesn’t turn on! and once I take my sweet ass time to go under hood and disconnect my passenger headlight after 10 or so seconds drivers turn on and I can reconnect the passenger!. recently I was working...
  8. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi there I'm new to this community and found I've been reading alot of articles on here in relation to restoring or improving features on my car. One thing I've been struggling with is the sunroof, so far I've managed to re-enable it as the previous owners had it disabled. Read that this a...
  9. X3 E83 (2004 - 2010)
    🖐 Hello, Bimmerfest. 💻 After doing some research on this forum, I decided to take on the challenge of upgrading the stock midrange speakers with some Rockford Fosgate that I purchased from Crutchfield, and the result was great! Treble and bass have increased enough for you to enjoy a higher...
  10. X3 E83 (2004 - 2010)
    I had my right hand passenger side mirror stolen recently and found that on ebay a lot of the mirrors listed as for x3s from 2004 to 2010 dont actually fit the 2010 model. I ended up buying a used 2010 rh mirror eventually but just in case i wanted to ask the forum. Are there good...
  11. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hello, I wanted to get some help and confirmation if I need to replace the whole radiator or maybe this is just the mounting bracket that holds the expansion tank. So far, I’ve replaced expansion tank, transmission thermostat, and upper radiator hose. Once I replaced the upper radiator hose...
  12. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hello, I currently have a heavy coolant leak I’ve been trying to track down. I have recently replaced coolant reservoir and transmission thermostat. I thought the expansion tank was the issue but I still have coolant leaking. I have rented a pressure test kit from autozone to find the leak but...
  13. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi everyone, I have a '07 E83 manual M-Sport with 275k. I'm getting a clunking noise/feeling when making tight turns. When I turn on gravel I can see marks that look like the front tires are jumping/skipping. This only has been happening for about 1 day and I stopped driving the car. I've...
  14. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hello could anyone give me some insight and tips for what program/software is needed for diagnostics, programming, calibration, adaptations and relearning for the 07 x3 e83 I'm changing the valve stem seals and intake and exhaust vanos as well as the valvetronic motor any help would be greatly...
  15. X3 E83 (2004 - 2010)
    I'm getting ready to replace my valve cover, it's done the whistling from high vacuum, leaking oil onto the exhaust manifold. I assume this is due to the failure of the built-in CCV valve. The car is a 2006 X3 3.0si (a little over 100,000 miles) with an N52K engine. This is part of a general...
    e83
  16. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi guys, interesting issue that stumped the mechanic and myself, hoping to get some advice from some experts here. State of the Car: 2007 X3 with 195,000 miles. Battery 1.5 years old, changed oil 1,000 miles prior to incident. MAF replaced 15,000 miles ago. 3 of 4 O2 sensors replaced 20,000...
  17. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hi everyone, I've either hit jackpot or learned a very expensive lesson. I'm about to pick up this 2008 X3 E83 2.0 Diesel from the auction site and wanted a heads up from you guys about the possible repairs needed. The condition report also noted that the engine was 'noisy'. I've read a few...
  18. X3 E83 (2004 - 2010)
    Seems like the battery is dead, but I tried jumping it, and not even the lights on the dash come on. Any suggestions?
  19. X3 M, X5 M, X6 M, Z3 M & Z4 M
    Greetings, One rainy day my '05 X3 2.5i w/ manual transmission started making an aspirated sputtering sound in the 1st, 2nd, and sometimes 3rd gears between 1k and 3k rpm. It sounds like a much lower pitched car from the Jetson's cartoon.The sound is dependent on rpms but stays the same if the...
  20. X3 E83 (2004 - 2010)
    I replaced my battery recently and the AutoZone employee said it may affect my ECU. Since the battery swap, my dash lights "BRAKE" and "4x4" have both been on - NO "ABS" light on, though. When I start the vehicle in the cold and try to make a hard slow turn (u-turn) I get a weird lurching...
1-20 of 137 Results
Top