BimmerFest BMW Forum banner
no start no crank
1-13 of 13 Results
  1. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    Rebuilt my n47 engine and it started up again just fine. Then turned it off, put some plastic bits on and it's not started since. Brake lights stay on, changed the brake pedal switch, no joy. Changed the battery, tried it with the IBS disconnected, no joy. I starts when I press start...
  2. 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
    I have been having intermittent no crank, no start issues with my 07 750li. Everything looks normal on dash, just no response when pressing the start button. Usually, removing the key, waiting a few minutes, inserting again and pressing the start button again, sometimes half a dozen times will...
  3. X5 E53 (1999 - 2006)
    Recently I have been having a parasitic draw on my battery. It kept dying over night and I was unplugging the negative terminal a few times since I needed the car in the morning. Then I noticed It seems to be only happening when I lock the doors, If i leave it unlocked while its parked its fine...
  4. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    I have a 2006 BMW 330i E90 with 154000 miles. A few weeks ago the engine started to stumble and loose power around 3000 rpm. Has been slow to start for about a year now (slow cranking of engine by starter) but once warmed up it would start instantly if going to the store, etc. Then a few days...
  5. E46 (1999 - 2006)
    Hello, this is my first post on bimmerfest. Went to go start my BMW E46 325xi wagon today and it would not start. No Cranking or any action out of the starter. But all of the lights on the dash come on and all electrical comes on. I believe it could be a problem with the transponder in the key...
  6. 7 Series - E38 (1995 - 2001)
    I recently came into a problem with my e38 and I cant seem to find any reliable information on the location of the starter relay. I have a group of relays under the control modules under the passenger side fuse box, two attached (upside down) on the side of the control modules, some behind the...
  7. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    I've been battling a no start issue with my stock 2011 335d . I'll get in the car insert the key press start and the car doesn't start, it doesn't crank, there are no chimes or radio, but dashboard does display error indicators . After about 10 seconds the wipers will start running and they...
  8. Classic Bimmers
    Hey everyone, I'm new here, so I hope I'm posting in the correct spot. I recently picked up an 89 735iL, and it has developed a starting issue. The car was fine up until last week when i went to start it after it sat for about a week. It made a familiar clicking noise of a dead battery, and i...
  9. X3 E83 (2004 - 2010)
    Problem started when trying to fix a no crank no start issue on my '04 x3 3.0. Still suffering from issue, but assuming it was the battery which was reading at 12.2 volts, I went and changed, checked new battery before install (read fine at 12.6 volts), but oddly jumped to 13.8 volts when key...
  10. E39 (1997 - 2003)
    I have a really testy 2003BMW 525i that currently won't start. The general module is starting to go bad as one of the windshield wipers won't work and I have replaced the GM once before, about 2-1/2 years ago, and it cured that issue and some others. Anyway, I went to trailer the car and put it...
  11. E63 / E64 6 Series (2004 - 2010)
    Does anyone know why a 2004 645CI power out on accessaries including wipers, windows and sunroof.. Starter does not crank at all. Dash lights go on except center radio panel.
  12. E46 (1999 - 2006)
    I have a 2002 325ci and I dropped my keys and the remote broke open. I put it back together but didn't realize the chip had fell out. So now I have a car that won't start due to the missing chip. To make things worse. I had just bought the car off a guy on Craigslist and lost all the...
  13. X5 E53 (1999 - 2006)
    I started with a no start no crank 6 months ago so I had it towed to my shop medium mech ability. I had a high coolant temp on the instrument panel but the car was cold so I replaced all 3 sensors on coolant system. Still no start no crank but had all power to dash. I then ordered a new key from...
1-13 of 13 Results
Top