BimmerFest BMW Forum banner
power loss
1-17 of 59 Results
  1. E39 (1997 - 2003)
    Hey guys, another problem again... so my e39 has got around 110k original miles on it, which is not a really lot, however, recently it started burning oil from time to time(it didnt use oil at all until recently now it's using a fine bit of it about a liter per 2000km) , and occasional smoke...
  2. X3 F25 (2011 - 2017)
    Hello. My X3 2013 140k km. I experience a loss of power when accelerating, and when a 'drivetrain malfunction' highlights. It is an intermitant problem. No vibration. Drivetrain malfunction appears most of the time, loss of power not averytime. Can happen in any speed. I changed a part few...
  3. E46 (1999 - 2006)
    (M54 2.5l 325i 04 automatic 220,000 miles) I took my car in to a "home mechanic" who stated I had bad catalytic converters and he said he replaced them. He replaced them because I was having issues I'm having now... which were/are severe power loss, stalling, low groaning sound when pressing...
  4. E39 (1997 - 2003)
    i have a 523i 1997, non TU M52, with 110k miles i noticed sometimes at around 4000 rpm to like 5000 it hesitates, loses power, and then suddenly at 5500 it has a burst of power all the way to 6500, and also when i start it after sitting a while, it cranks quite a bit, cold starts are fine, but...
  5. E46 (1999 - 2006)
    Last week I took my 04 325i (auto, M54 2.5l - 218,000 miles) to a local euro shop (with nothing but great reviews of course) and addressed a vacuum leak I had which would throw P0171. That leak was the hose connecting to the fuel filter. The reason I took it to the mechanic is due to a power...
  6. General BMW Questions
    ( 2004 325i Sedan, M54 engine with 215,000 miles </3 ) Today I changed my Crankshaft Sensor with a brand new VDO sensor, I don't have a voltmeter so I couldn't check if it was faulty. I changed the sensor due to the P0335 code and of course the no start ( as shown here ). But I also had the...
  7. X3 E83 (2004 - 2010)
    Hey All, looking for some help with my new-to-me X3. I've had it for ~2 months now and have been working on it ever since. There's a lot of unresolved issues with the car it seems. 2008 BMW X3 with 72,000 mi The latest issue happened for the first time today while in traffic. I was coasting...
  8. X3 E83 (2004 - 2010)
    I am having an issue and it seems to be engine power related. I had a code for upstream O2 sensor, replaced both, no more code. When driving on flat ground it accelerates normally, get a higher torque load, such as a hill, starts shuddering &/or missing in the 3000-4500 RPM range and goes away...
  9. F30 / F31 / F32 / F33 / F34 / F36 (2012 - current)
    Just joined the forum. Could not find an answer to my question so I thought I would ask you lovely knowledgeable owners. My oil service was past due (poor scheduling on my part) and it felt like my engine was restraining itself. Oil was changed today and power output seems to be back to...
  10. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    I have a 2013 335 X-Drive coupe with 14,000 miles on it. I recently installed a JB4, upgraded my downpipe and a much larger intercooler. I went to run a zero to sixty time and I came up with a very disappointing 7.38. I contacted Burger (JB4) to see if they could help. They asked me to run data...
  11. E30 (1982 - 1993)
    Hey guys. I have a 1987 325ES w/ manual transmission and lots of miles. On Christmas eve of last year I was driving down the freeway at about 70 mph when the engine stumbled twice in about 2 minutes. Then it completely lost power. I pulled over and parked on the side of the freeway and tried to...
  12. X5 E53 (1999 - 2006)
    Hey guys, So I've been having some issues with my 2001 BMW x5 4.4i. I bought this BMW in March 2017. The problem has been going on for about 2 weeks, this is a little after receiving my car from a shop that fixed the fuel pump and a leak in the return line. I am currently...
  13. E82 / E87 / E88 / F20 1 Series (2008 - 2014)
    Hi, so I have the 116i. After a few weeks of owning it, the engine light came on in amber. After a few garage trips the lad said it was the cat. However I've noticed that if I try and accelerate a little to aggressive, the engine loses power and it feels as though the car is dragging back. I...
  14. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    Okay. So I just put on my VRSF catless downpipe on my 335i yesterday and the day before putting it on I was running the Cobb accessport stage 1 aggressive and I loved it it pulled pretty hard could lose traction up to 3rd gear hitting around 16 pounds of boost sometimes easily. I got the...
  15. E36 (1991 - 1999)
    I've got an issue with my bimmer where it likes to run rough around 2500+ RPMs. It will run rough and performance sucks when it does, making it difficult to get up to speed in any gear without shifting very early. I've asked mechanics and they've told me to check the O2 Sensor, check for vacuum...
  16. 7 Series - F01 / F02 / F03 / F04 (2008 - 2015)
    Hello everyone, So i'm having a little bit of a strange problem with my 2011 BMW F01 750Li. When accelerating at WOT i feel like the engine power is not consistent and specially after shifting from on gear to another. It feels like the car wants to accelerate and then calms down for a split...
  17. E46 (1999 - 2006)
    Hi guys, I have a power loss issue with my e46. what happens is sometimes i will start my car and pull out of my driveway and then i put my car in drive and go to press the gas pedal and the car just dies, it loses engine power but my electronics still work, my red battery light, red engine...
1-17 of 59 Results
Top