BimmerFest BMW Forum banner
smoke on start up
1-7 of 9 Results
  1. F10 / F11 (2011 - 2016)
    Hello Everyone, I have a 2013 BMW 528i xdrive and it has been good so far! Recently I have observed several issues as of recent. Firstly, it started to have a small oil leak (coming from the oil drain plug, which I checked by going under the car) and blue smoke that would disappear soon after...
  2. E39 (1997 - 2003)
    I recently purchased a 2001 BMW 540i with 171k and was aware of some problems but they have seemed to have been getting worse. Initially the car only smoked for a few seconds on start up, and you could see some minor smoking from the passenger side valve cover gasket. When i first checked the...
  3. E30 (1982 - 1993)
    HELP ME! Cool, now since we have that out of the way, I have bought a 87' 325E from a buddy of mine with about 190k on the clock for only $500 since it sat for 4 years. It would run for a little while and then stutter and have little to no power, then kick back on, changed both fuel pumps and...
  4. E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
    Please help, I have been driving 318i 06 plate, now very exhaust with the mechanics even the bmw independent specialist they are just trying to get rid off, Basically bought the car last year and notice after couple of days about the 02 sensor, had been changed o2 sensor plus engine oil level...
  5. X5 E70 (2007 - 2013)
    Hi guy's looking for a little help to find the left pvc valve location? i have bmw 2007 4.8i with 140k's i think i have the n62. issue is its a little shaky and blowing some smoke on start up. the only code i get is for throttle position but i have cleaned the throttle body out with no luck...
  6. E39 (1997 - 2003)
    So my 2003 525i was giving out white smoke from the exhaust when I tried leaving the gym, it was very bad at first but after time passed it seemed to die down, I drive it home and parked it in my garage later on the day I went to work and when I started it everything was fine no smoke or...
  7. X3 E83 (2004 - 2010)
    I'm getting smoke on start up and it smelled like oil, so I checked my levels and I am losing oil. I also checked my spark plugs in cylinders 1, 2, and 3 and they had a little bit of oil on them. Could this be a bad ccv valve or valve seals? Anyone have a clue? I am getting codes P0171, and...
1-7 of 9 Results
Top